hard disk sorunu

ilkerdinc
06-01-2007, 19:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Bilgisayarıma format atmadan önce hard diskimi yedeklemek için arkdaşımdan bilgisayarını aldım, işimi hallettim yerine taktığımda çalışmadı, format attım işe yaramadı kendi bilgisayarıma taktığımda çalışıyor fakat diğer bilgisayara taktığımda çalışmıyor yani hard diskte bir sorun yok fakat her bilgisayarı açtıktan sonra

Searching for boot record from SCSI...Not found
Boot failure
Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device
press any key when ready

yazıyor, yardımcı olabilirseniz sevinirim...

benna
04-05-2007, 20:00   |  #2  
Taze Üye
1 mesaj
ilkerdinc
Bilgisayarıma format atmadan önce hard diskimi yedeklemek için arkdaşımdan bilgisayarını aldım, işimi hallettim yerine taktığımda çalışmadı, format attım işe yaramadı kendi bilgisayarıma taktığımda çalışıyor fakat diğer bilgisayara taktığımda çalışmıyor yani hard diskte bir sorun yok fakat her bilgisayarı açtıktan sonra

Searching for boot record from SCSI...Not found
Boot failure
Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device
press any key when ready

yazıyor, yardımcı olabilirseniz sevinirim...

öcüü
16-05-2007, 03:50   |  #3  
Yıllanmış Üye
259 mesaj

kimse cvp yazmamış. bak sen şimdi pre boot aşamasında kalıyorsun yani post çalışıyor, ramler belirleniyor, donanım bileşenlerinde hddde takılıyor.. bu ekrana gelen yazıda başlangıç için seçilen sürücüye, bir adet BOOT lu media takmanı istiyor...
hddne psudan güç gelmiyordur veya data kablosunda bi kopukluk oluşmuştur. jumperlara da bakman gerekir. bunlar tamamsa açılış sırasına hddyi birinci sıraya koyman gerekir
belkide biosa reset defaults çektin ve raid devreye geçti ondan da yapabilir raid i devre dışı yapmayı dene.. bu arada reset defaults çekince floopy de harddiscin önüne de geçer, eğerki fdd bozuksa da bu şekilde kalır yani

Son Düzenleme: öcüü ~ 16 Mayıs 2007 03:54