Hard disk sorunum...

bugrabaskaya
13-06-2006, 23:07   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

2 gün önce sıfır 40 gb hard disk aldım. ilk önce 2. hard disk olarak görüp içine bakıyım dedim taktım(arkasında ki jumperı çıkarttım) 2sini de gördü ama ram testinin yapıldığı yeri geçmedi. sonra tek taktım yeni hard diski. gördü ram testinden sonra hard disk ve öbür bilşenleri tanıma yerine geçiyor ya orda hard diski taramaya başladı. bir süre sonra da primary master hard disk fail hatasını verdi. acaba sıfır hard disklere bir işlem yaptıktan sonra mı kullanabiliyoruz. bilen varsa yardım edebilir mi? şimdiden sağolun...

Emin23
13-06-2006, 23:41   |  #2  
Yıllanmış Üye
110 mesaj

Bu yeni aldığın hard diski 1. hard disk olarak göstermek istiyorsan arkasındaki jumperi "master" yazan yere tak. 2. hard disk olarak göstermek istiyorsan da jumperi "slave" yazan yere tak düzelir.

bugrabaskaya
14-06-2006, 00:00   |  #3  
OP Taze Üye
4 mesaj

dediğin önceden de yapmıştım ama bilgisayar başlama ekranını geçmiyor. energy yazan yeri geçmiyor.

Kansav
18-06-2006, 04:05   |  #4  
Yıllanmış Üye
521 mesaj

Her iki diskin jumper'ını kontrol et. Birinin "master" diğerinin "slave" olması gerek. Eğer buna rağmen sorun yaşıyorsan "slave" olanı "master", "master" olanı "slave" yap. Yine sonuç değişmezse kablon muhtemelen 80 pinlik Ultra ATA kablosudur.İkinci diski CD 'ROM ile birlikte bağla. Tabi bağlarken birinin "master" diğerinin "slave" olmasına dikkat etmen gerektiğini söylememe gerek yok sanırım. Yine sorun düzelmezse 40 pinlik ATA kablosu bulup bağlarsan sorun yaşamazsın...

TuncaBozkurt
18-06-2006, 12:12   |  #5  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

biosundan ve windows içinden ikincil ide kanalının etkin olup olmadığına bak.