Hard Disk'ten veri kurtarma

HPQ-User
29-07-2009, 14:07   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

burcinozk sormuş:
Hard diskim içindeki verileri kurtarmak istiyorum. bir kaç program kullanmayı denedim ama başarılı olamadım. Ne yapabilirim veya hangi programı kullanmamı önerirsiniz.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
HP Laptop'um düşüp parçalanınca hard disk içindeki verilere ulaşamaz durumdayım.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 1.1.4322)

Süleyman.
29-07-2009, 14:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Eğer sabit disk çalışıyor ve Windows tarafından ulaşılabiliyorsa kurtarma ihtimaliniz var. Fakat düşme nedeniyle sabit diskiniz hasar gördüyse fazla şansınız yok. Eğer verileriniz çok kıymetliyse bazı firmalar belli ücret karşılığında bu işi yapıyorlar.

Yine de "Recover My Files" ve "Easy Recovery" yazılımlarını deneyebilirsiniz.

https://www.chip.com.tr/forum/Dosya-Kurtarma_t59458.html

ECHELON_
29-07-2009, 14:33   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

free olarak indirebileceğin  recuva programında da derin tarama yaptır ama özellikle derin tarama

Craterus
29-07-2009, 19:47   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
881 mesaj

ben daha önce recover my files ı kullanıştım kullanışlı bir program işinize yarayabilir

HugOBoss___
29-07-2009, 19:49   |  #5  
HugOBoss___ avatarı
Yıllanmış Üye
2,011 mesaj

http://video.shiftdelete.net/animasyon/Recuva_viewlet_swf.html

recu vanın kullanımı ile ilgili video

Craterus
29-07-2009, 19:56   |  #6  
Yıllanmış Üye
881 mesaj
Alıntı: HugOBoss___  

evet recuva güzel kullanışlı bir programmış

printmaker
01-08-2009, 17:09   |  #7  
Taze Üye
4 mesaj

' RECUVA ' bu program sayesinde  verileri nerden sildiğiseniz 'masaüstü , geri dönüşüm kutusu , C , D , E  , hatta  Flaş Disk , Telefon bellek kartı gb. içindeki  verileri kurtarabilirsiniz.

Not: Bu Programın tam sürümü bulmanız mümkün olmayabilir. Ücretsiz kullanabilirsiniz.
Programda ' derinlemesine ara seceneği seçtiğinizde ' bir kaç saat beklemelisiniz.

lubizib
31-03-2011, 16:23   |  #8  
Taze Üye
2 mesaj

Piyasada mevcut pek çok program var. Dosya tipine özel veri kurtarma için free undelete programı var.EASUS'un Partition Master programında Partition Rescue uygulaması var. Onu da methediyorlar. Harddisk veri kurtarma konusunda http://www.harddiskverikurtarma.com sitesinde bazı programların tanıtımının yapılmış. Ayrıca programların kullanımı hakkında forumlarda da geniş bilgilere yer verilmiş.

boratoprakci
11-06-2011, 23:54   |  #9  
Taze Üye
2 mesaj

Arkadaşlar,

İnternetten indirdiğiniz veya arayıp bulduğunuz programlarla diskinizi taratmayın çünkü o programlar diskin üzerinde tarama yapabilmek için install edilmesi gerekmektedir. Yanlışlıkla bilgisayarınızın D sürücüsüne format atmış olabilirsiniz önemli bilgilerinizi silmiş olabilirsiniz birden bilgisayarınız çökmüş ve sizde mecbur format atmış olabilirsiniz. Böyle bir durumda hemen diskinizi çıkartıp bize getirmeniz gerekmektedir çünkü zaten bir veriyi silip üzerine Windows kurma işlemi yapılmış olduğu için veriye ulaşmak zorlaşmış olucaktır. Tekrar bilgisayarı açıp bir dosya indirip install etmek üzerine bir katman daha yazmış olucak ve bu hem zaman hem maliyeti arttırır. Unutmayın veri kurtarmak basit bir iş değildir. 10 yılı aşkındır verdiğimiz hizmet veren her zaman müşteri memnuniyetini ve zaman tasarrufunu ön planda tutan Profesyonel ekibi ile veriyi içinden %100 bir oranla alma garantisi veriliyor. Professional destek almadan riske girmeyin!

[email=info@verikurtarmadisk.com]www.verikurtarmadisk.com[/email]

Danışma        : 0212 441 52 43
Teknik Destek : 0212 216 00 11
[email=info@verikurtarmadisk.com]info@ verikurtarmadisk.com[/email]