Hard Diski Bölme Yavaşlatır/Hızlandırır mı ?

yilmazmurat
09-10-2007, 10:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Merhabalar örneğin 120gb lık sabit diski tek bölüm yapsammı daha hızlı çalışır yoksa 2 yada daha fazla bölüm yapıncamı daha hızlı çalışır.Yani bölümlendirmenin hıza bir etkisi olabilirmi?

bekir61
09-10-2007, 20:01   |  #2  
Taze Üye
5 mesaj

HDD yi bölümlemek küçük HDD lerde performans kaybına neden olur. Ancak büyük HDD lerde işletim sistemi ve kullanacağınız programların çokluğuna göre C sürücüsüne olabildiğince fazla yer ayırmanız performans açısından yararlı olur. Ayrıca zaman zaman defrag işlemi yapıp verileri birleştirmeniz performansı etkiler.
Bölümlemenin bir başka yararı da PC nizde sorun oluştuğunda yedek verilerin depolandığı işletim sistemi verilerini tutan C sürücüsüne format atabilme rahatlığıdır.
Ancak C sürücüsüne ihtiyaçlarınız doğrultusunda alan ayırmalısınız. Düşünün dar bir mekanda mı daha rahat ve sere serpe hareket edersiniz geniş bir alandamı?

bekir61
09-10-2007, 20:04   |  #3  
Taze Üye
5 mesaj

Bölümlemenin bir başka yararı da PC nizde sorun oluştuğunda yedek verilerin depolandığı "alan dışında kalan " işletim sistemi verilerini tutan C sürücüsüne format atabilme rahatlığıdır.

düzeltir özür dilerim.