hard diskimde bir soru var sorunu anlayamadım bilgisayarda 2 oyun var cod 4 fıfa 08 7 program var hard disk 160 gb şu anda 107 gb boş alan gösteriyor işletim sistemim windows vista home basic format attığımda 140 gb boş alan normalde bunun drıver lar programlar falan eskiden 125gb boş alan olurdu ancak 7 veya 8 oyun yüklediğimde 104 gb kadar inerdi programlar da içinde şimdi ise iki oyun var çok az yer kaplayan programlar kullanıyorum örnek foxıt reader orbit limewire vlc media gibi 107 gb boş olan gösteriyor ne sorunu olabilir sorun ram den mi
hard diskimde sorun
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
1. Format atarken diski manuel olarak biçimlendirmezseniz vista bu şekilde eski system volume dosyalarını saklayarak alandan çalıyor.
2. Sistem geri yüklemeyi kapatıp açın.Vistada sisyem geri yükleme noktaları oldukça fazla yer kaplıyor
3. Çöp tenekesini sağ tıklayıp özelliklerden boyutu küçültün en azından 5 gb alanı kendisine ayırıyor.
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
189 mesaj
teşekkürler çok güzel bir bilgi kahraman şey çöp kutusunda sağa tıkladım özel boyut en büyük boyut 9679 idi ben onu 4679 yaptım bir şey olurmu olursa ne gibi değişiklik olur