harddisc de badsector denilen şeymi var

xAngmar
11-02-2010, 13:34   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

merhaba 500lük samsung hdd mevcut bu hdd den ara sıra bir ses gelip hdd ye gelen güç galiba kesiliyor çünkü o ses geldikden sonra pc de bir işlem yapılmıyor alt tuşuna felan basılınca başlat felan acılıyor ama oda ram a yüklü oldugundan dolayı mesela operayı aşağıya indirince inmiyor hiçbir işlem yapılmıyor öylece donuyor makina ama mause yi hareket ettrirebiliyorum , bazı şeyleri yapabiliyorum bunlar ram de oldugu ıcın galiba sizce neden böyle bir ses geliyor 3-4 kere format cektim hale aynı sorun var ara sıra oluyor  gunde 1 kere bazen 2 kere , bazen hiç olmuyor , 
ses  pc nin açma tuşuna basınca hdd den bir ses geliyor o ses den geliyor işte

Zymenn
11-02-2010, 14:59   |  #2  
Zymenn avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2007

Bu konuda tecrübeli biri olarak sana cevap vereyim.

Güç kaynağın yetersiz olduğu için bazen harddiskine elektirik yeterli ulaşmıyor veya az ulaşıyor. Sanki bilgisayar çalışır vaziyetteyken sabit diski çıkarıp takarmış gibi sesler gelir. Tabi bu elektirik dalgalanmalarında bilgisayar doğal olarak kitlenir. Ses kesilince toparlar.

Çözüm
• Sorun sadece kabloda olabilir.  Hddye giden elektirik kablolarından başka bir tanesini deneyin.
• İkincci ve büyük ihtimal olan HDDniz yetersiz. Sabit diskiniz patlamadan güç kaynağınızı değiştirin. kapasite olarak sisteminizi kaldırabilecek bir güç kaynağın takın.

Sisteminizi ve güç kaynağınızın kapasitesini de yazarsanız durum iyice netleşecektir.