harddisk arıza lütfen yardım

HPQ-User
25-07-2009, 10:40   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

hakkı sormuş:
200 cb hardssim vardı şimdi ise yok pc vüristen dolayı çöktü bende format atmak istedim hep yarıda kaldı harddiski baska pcye takıp biçimlendirdim bide lovel formak varmıs ona soktum oda yarım kaldı sonra harddisk bozuldu pc acılırken harddiskin güc kalbosunu söküyorum acılmaya baslarken fişini takınca tamamen kapanıyor ve elektrik fişini cekip tekrar acmaya calısıyorum olmuyor simdi 200 cb harddiskin hiç kurtulma sansı yokmu şimdiden tesekür

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
xp sata 200 cb harddisk

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

zrgnlr04
25-07-2009, 11:03   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
977 mesaj

iyi bir teknik servise başvurun,artık Sizin yapacağınız bir şey kalmamış.Kendini kanıtlamış tanınmış bir servis olsun,dikkat edin her önünüze gelene gitmeyin.Tabi diskde önemli verileriniz varsa.

LYDER
25-07-2009, 11:06   |  #3  
LYDER avatarı
Yıllanmış Üye
733 mesaj

Ilk basta eger bılıyorsanıuz nasıl kuulanıcagınız Tabı Recovery araclarından bırını Kullanın Ama egerkı fazla bır bılgınız Yoksa deneyımlı bır servıse goturun derım Harddıskınızın saglıgı acısından :p

OnlyMann
25-07-2009, 11:08   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

muhtemelen diskinizin fiziksel sorunu var ve eğer garantisi varsa garanti kapsamında değiştirilebilir. 

Yalnız bilmeniz gereken makina açıkken herhangi bir donanımı takıp çıkartmak çok uygun bir işlem değil. açılırken diskin elektrik kablosunu çıkartmak gibi. çünkü açılışta disk çalışmaya başlar ve elektriğini çıkarttığınızda ani bir durma söz konusu olabilir bu da anormal bir kapanmaya neden olur ki diski çizebilir.

Craterus
25-07-2009, 16:47   |  #5  
Yıllanmış Üye
881 mesaj

hard diskin içindeki elektrik motoru sizin takıp çıkartmalarınız sırasında haar görmüş olabilir onuın bi teknik serviste test edilmesi gerekir