vista homebasic sp1 kullanıyorum, 465gb harddiskim var. Zamamında diski bölmediğim için pişşman oldum, tekrar format atmadan diskimi bölmek istiyorum.Bunun için paragon partition manager 8.5 special edition kullanarak bölmeyi denedim ama şu an "C" kullanıldığı için bölme işlemi gerçekleşemiyor diyor. Zaten benim amacım c yi veri kaybetmeden bölmek. Bunun için en uygun yöntemi söyleyebilir misiniz.şu an 300 gb boş alan var.
harddisk bölme programı?
Acronis true images ile deneye bilirsin
vistanın kendisi gormatsız disk bölebilir zaten
bilgidayarıma sagtık>yönet>disk yönetimi aşagıda grafik şeklinde c diskini görceksiniz >sagtıklatın disk küçült deyip > ne kadar alan bölcekseniz mb degerinde girip ileri ileri deyip harf atayın ve isim verin son olara gravik bölmünde biçinlerndiresini izleyeyip %100 olunca yeni bölmünüzü kullanabilirsiniz
edit:bu yöncemle verilerinizde kayıp olmaz vede paragon partition manager 8.5 special edition vista uyumlu deyildirr
onu denedim. maximum 600 mb küçültülebilir diyor. 600 mb ne işime yararki benim.
Tuncay_SukanAcronis true images ile deneyeyanlış bilmiyorsam bu programla hdd nin imajini alıp sonra genilen sistemi o güne geri yüklemek için kullanılıyorrr
yedekledikten sonra nasıl küçülteceğim sorun orda.
ukkaseonu denedim. maximum 600 mb küçültülebilir diyor. 600 mb ne işime yararki benim.bu işte bişey var istediginiz kadar küçültmenizlazımdiskte kaç gb boş alan var kiii
300 gb boş. disk birleştirip sonra denesem olurmuki acaba.
http://www.frmtr.com/windows-vis ... sturma-resimli.html
burdakine uygun olarak böldügünüze eminmisiniz yaaa
ordaki gibi yapıyorum ama kullanılabilen küçültme alanı 675mb diyor