harddisk bölme sorunu

HPQ-User
25-09-2008, 15:09   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Vforvendetta sormuş:
arkadaşlar ben format atmaya karar verdim ama biostan harddisk bölmeye gelince C nin çok fazla olduğunu düşündüm ve 30gb C yi 12 gb yaptım ve bir bölümlenmemiş bir alan ortaya çıktı ve sonra bir arkadaşa sormuştum ben o dediki o bölümlenmemiş alana dokunma o direk D ye eklenicek sonra ben format ladım bilgisayarı ve baktımki 18 gb kayıp sonra disk yönetimine girdim ve baktım orada 18 gb duruyor onu geri getirdim ve birleştirdim ama nasıl yapıcaktım peki o nu format atarken nasıl atıcaktım harddiski nasıl bölücektim ben çok merak ettim ya araştırdım ve birşey bulamadım

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
windows sevice pack 3 amd işlemcim ve anakartım asus

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)

Mehmet-
25-09-2008, 15:25   |  #2  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

Onu şu şekilde yapabilirdiniz;
d: yi de silerdiniz bölümlenmemiş alan olarak 18gb ile birleşirdi. Sonra onları "c" tuşu yardımıyla yeni bir bölüm olarak açardınız. Tabi bu esnada d: yi silince bütün bilgileriniz gidecekti. Ona göre yedeğinizi alın böyle birşey yapacağınız zaman. İyi çalışmalar...

NOya__
25-09-2008, 18:29   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

şuanda notebook umda vista yükle hdd dem de ikiye bolunmüş durumda ve iki bolumude kullanıyorum ! ancak D sürücüsü küçük geliyoo ! C de de fazla boş alanım war C sürücüsünüde depolamada kullanmak istemiyorum ! verilerim silinmeden C sürücüsündeki boş alanı D sürücüsüne ekleyebilirmiyim ' sanki vistanın oğle bi ozelliği war die duymuştur ! şimdien tşkküler yardımlarınız iiçin '

Mehmet-
25-09-2008, 19:43   |  #4  
Mehmet- avatarı
Yıllanmış Üye
2,296 mesaj
NOya__
şuanda notebook umda vista yükle hdd dem de ikiye bolunmüş durumda ve iki bolumude kullanıyorum ! ancak D sürücüsü küçük geliyoo ! C de de fazla boş alanım war C sürücüsünüde depolamada kullanmak istemiyorum ! verilerim silinmeden C sürücüsündeki boş alanı D sürücüsüne ekleyebilirmiyim ' sanki vistanın oğle bi ozelliği war die duymuştur ! şimdien tşkküler yardımlarınız iiçin '
Evet vistada öyle bir özellik var. Resimli olarak konu anlatımını burayı tıklayarak inceleyebilirsiniz. Kolay gelsin...

NOya__
27-09-2008, 05:31   |  #5  
Yeni Üye
24 mesaj

çokk tesekkkür ederımmm

NOya__
02-10-2008, 18:00   |  #6  
Yeni Üye
24 mesaj

iii günler yine benn ! bana toshiba A300 15A nın vista 64 bitlik driverları lazımmm nerden bulabilirim ! toshibanın istesinde yoq ! billdiginiz bi yer warmı !

piRe_
02-10-2008, 18:45   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,183 mesaj
NOya__
PartitionMagic ile bu işlemi çok daha kolay yapabilirsiniz. Bilmeyenler için basit bir flash hazırladım aşağıdan izleyebilirler.

C:\ den D:\ ye boş alan ekleme. İZLE
D:\ den C:\ ye boş alan ekleme. İZLE

Son Düzenleme: piRe_ ~ 02 Ekim 2008 19:10
Batıkan Doğan
02-10-2008, 20:25   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,366 mesaj
piRe_
PartitionMagic ile bu işlemi çok daha kolay yapabilirsiniz. Bilmeyenler için basit bir flash hazırladım aşağıdan izleyebilirler.

C:\ den D:\ ye boş alan ekleme. İZLE
D:\ den C:\ ye boş alan ekleme. İZLE

Vista'nın içinde zaten dahili bir disk bölümleme aracı var. Ek yazılımlara gerek yok. Ayrıca Partition Magic'in de Vista desteği yok.

piRe_
02-10-2008, 23:29   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,183 mesaj
BatıkanDoğan
Vista'nın içinde zaten dahili bir disk bölümleme aracı var. Ek yazılımlara gerek yok. Ayrıca Partition Magic'in de Vista desteği yok.
Herkes vista kullanmıyor. Ayrıca bilmeyenler için bilgi amacıyla yazdığımı anlamışsınızdır. Üstelik sorun zaten çözüme kavuşturulmuş.

Son Düzenleme: piRe_ ~ 02 Ekim 2008 23:34
kalamarr
03-10-2008, 02:08   |  #10  
Yıllanmış Üye
561 mesaj

vista için paragon yapmış. http://www.paragon-software.com/ vistada çalışıyor.