superb sormuş:
2007 yılı temmuz ayında almış olduğum ve yukarıda özelliklerini vermiş olduğum notebook yaklaşık 2 hafta önce mavi ekran hatası vermiş ve windows kilitlenmişti. Ancak bu aşamaya gelmezden 3-4 gün önce bir takım yavaşlamalar ve kısa süreli kitlemeler olmuş ve bunları bilgisayarı açıp kapatarak bir şekilde düzeltmeye çalışmıştım.Ancak en sonunda mavi ekran hatası verip kilitlenmişti. Notebook'u aldığım yerin teknik servisini arayarak sorunun neden kaynaklandığı hakkında bilgi aldıktan sonra aynen dedikleri gibi orjinal windows xp cd'le windows'u yeniden kurdum. Yaklaşık 1 haftadır normal bir şekilde kullandığım bilgisyarım tekrar aynı sorunları vermeye başladı ve üstelik bu sefer hdd'den radyo cızırtısı benzeri seslerde gelmeye başladı. Notebook açık ve herhangi bir işlem yapmıyor iken hdd kendikendine kısa süreli çalışıyor ve duruyor, eğer ben bu esnada herhangi işlem yaparsam bilgisayar yavaşlıyor ve donuyor uzun bir süre sonra kendini tekrar düzeltiyor. Bugün yine mavi ekran hatası verdi ve ben tekrar açıp kapatarak düzelttim. Şu anda bir şekilde kullanıyorum ama sanırım 1-2 sonra yine aynı sorunla karşılaşacağım. Bilgisayarın hdd'nin sadece 10 da 1'i dolu yani öyle extrem programlar ve ağır uygulamalarla uğraşıyor değilim, sadece evdeyken internette surf yapıyor, gemici olduğum için gemiye götürdüğüm zamanlardada müzük dinliyor yada film izliyor bunun haricinde extra uygulamalarla çok fazla uğraşmıyorum. Ortalama bir bilgisayar kullanıcısı olarak hdd'den şüpheleniyorum, ancak sorunun çözümü yinede siz profesyonellerin elinde. Çözümünüz için şimdiden teşekkür ederim...
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Dell inspiron 6400 notebook, T2300 1.6 Ghz işlemci, 1 Gb ram, 120 Gb Hdd, Windows xp sevice pack 2
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12