Arkadaşlar son dönem birden gece elektrikler yükseldi düştü kasa reset attı kendine birkaç defa.
Sonrasında işte hergün açıyorum tıkır tıkır sesler tik tak vs. hardisk kötü ses yapıyordu bazen 3 5 defa reset atıp kabloları söküp takınca acılıyordu. pek önemsemedim ama son 3 gündür Pri Master Hard Disk S.M.A.R.T. status bad backup and replace. vs şeyler yazıyor f1, basmadan acılmıyor acılana kadarda en az 20 kere tıkır tıkır ses geliyor sanki demire bişey sürtüyorsun . sanırım hardisskin ömrü bitti öyle böyle 10 daka uğraştan sonra acılıyor bilgisayar sonra ses kesiliyor ama şimdi ben hdd değiştirmek istiyorum eminim %100 hdd sorunu olduğuna yanlız benim hdd satamı ide mi pekte bilgim yok kabloları geniş olduğu için ide olcağını sanıyorum. bilgisayar bilgilerini yazcam acaba benim anakarta sata hdd uyarmı uymazsa ide hdd almayı düşünüyorum beni birkaç ay idare etcek şekilde.
Anakart Adı FIC VI35L/VI35VL
Anakart Kimliği 06/17/2003-SiS-646-6A6IXF0EC-00
Depolama : IDE denetleyici SiS PCI IDE DenetleyicisiDisk Sürücüsü : SAMSUNG SV0411N (40 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/133)SMART Sabit Disk Durumu FAIL
Fiziksel Boyut 3.5"
CPUID CPU Adı Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz
Everest ile bakıyorum depolama kısmında Ata yazıyor çözemedim.