elimde seagate 250gb harddisk mevcut uzun zamandır bilgisayarımda kullandığım hızının çok azalmaya başladığını farkettim harddiski komple fabrika ayarlarına çeviren programlardan kullanmayı düşünüyorum hani birkaç kat silme işlemi yapan programlardan bunun sonucunda bios ta siliniyor mu acaba ben biosu anakart üzerine flashlanarak atılan bir program olarak biliyorum ama sizden aslını öğrenmek istedim bana dediğim işlemi yaptığımda önüme çıkacak problemleri söyleyebilirseniz ve beni aydınlatırsanız sevinirim iyi günler...
Harddisk sıfırlama
Link için teşekkürler viking20 gayet doyurucu ve yararlı bir açıklama oldu
Bu kadar kasmaya program falan kullanmaya gerek yok.
Eğer işletim siseminin kurulu olduğu diski tamamen silmek yani her birimi 0 olarak yazmak istiyorsan bilgisayarı windows kurulum dvd sinden başlat ve kuruluma başlamadan bilgisayaraımı onar ı ardında winre ekranında komut istemcisini seç
komut istem cisine diskpart yaz enter a bas ardından
list disk yazıp enter a bas
diskler listelenecek silmek istediğin disk örneğin 1 olsun
select disk 1 yaz entera bas
disk seçilecek ve disk 1 seçili disk yazacak
clean all yaz ve enter a bas
bundan sonra bayağı bir beklemen gerekecek sonrasında diskin tamamen 0 lardan oluşan biçimlendirilmemiş boş bir alan haline gelecek
Ha işletim sisteminin kurulu olmadığı bir diskte uygulayacaksan aynı işlemi komut istemcisini yönetici olarak çalıştırarak masaüstünden de yapabilirsin
Önce usb belleğin üzerinde pratik te yapabilirsin
windows 7 dvdsinde de bu dediklerin geçerli mi acaba yani orada ben o tarz seçenekler göremedim kurarken o nedenle soruyorum
windows 7 dvdsinde de bu dediklerin geçerli mi acaba yani orada ben o tarz seçenekler göremedim kurarken o nedenleRepair your computer yazan yer tabii türkçe dvd de bilgisayarınızı onaraın yazarTabii kurulum dvd sine de gerek yok da gerek yok boş bir cd hazırlabaşlat menüsü arama satırına recdisc.exe yazıp enter a bas ve onarım diski oluşturmak için talimatları izle YAzdırma bittikten sonra bilgisayarı bu cd den başlat dil ayarı yaptıktan sonra direk winre ekranı çıkar zaten
merhaba arkadaşlar ben diski böleyim dedim disk bölümü dinamiğe dönüştü pc açılırken siyah ekranda kalıyo sadece kurulum cdsini takınca açlıyo acil yardım
ben bu işlemi yapıyorum ne kadar beklemek gerekiyo