arkadaşlar hard disk soğutucu almak istiyorumama işe yarayıp yaramadığını bilmiyorum
yani ne kadar ısı fark ettirir acaba
kullananlar varsa yardımcı olabilirmi
ve hangi marka ve model önerirsiniz
fiyat önemli değil
HARDDİSK SOĞUTUCULAR GERÇEKTEN İŞE YARIYORMU
Hdd soğutucular hdd ye büyük bir katkı sağlar.Mesela İşlemci gibi düşün.İşlemci ne kadar ısınırsa işlem gücü ısıya göre o kdar azalır.Hdd de yazma hızı ve okuma hızlarında çok fazla olmasada farklar olacaktır.Ve kesin bildiğim bir şey var.Bir donanım ne kadar rahat çalışırsa o kdr ömrü uzun olur.Şu anda bildiğim ve sana önerebileceğim bir model yok ancak hdd soğutucuların arasında tagan markasını görürsen o markanın modellerinden seçim yapman yararlı olacaktır
peki istanbulda nerede bulabilirim
bildiğin bir yer yada yerler varsa yazarmısın
valla yardımcı olması açısından şunu söylim hard diskin anakartına yakın sogutacak şekilde 8 cm bir fan yerleştirdim. HDD sıcaklığı 45-46 larda gezerken
37-38 lerde takılıyo :)
tabi öyle performansta gözle görülür bi fark yaşıcanı sanmam ama mutlaka diskin rahat çalışması ve çalışma ömrü olarak etki sağlicaktır.
sakarboyvalla yardımcı olması açısından şunu söylim hard diskin anakartına yakın sogutacak şekilde 8 cm bir fan yerleştirdim. HDD sıcaklığı 45-46 larda gezerkenAynen benim ki de fazla ısınıyordu fansız ben de kasa fanı koydum altına sıcaklık 30 derecelere kadar düştü :)
37-38 lerde takılıyo :)tabi öyle performansta gözle görülür bi fark yaşıcanı sanmam ama mutlaka diskin rahat çalışması ve çalışma ömrü olarak etki sağlicaktır.
Five-TechAynen benim ki de fazla ısınıyordu fansız ben de kasa fanı koydum altına sıcaklık 30 derecelere kadar düştü :)altına nasıl kasa fanı koyuyorsunuz yahu. merak ettım sımdı.
hardcrssaltına nasıl kasa fanı koyuyorsunuz yahu. merak ettım sımdı.Burası Türkiye. Yeri geldiğinde kafamız Japonlardan daha iyi çalışır, hatırlarsanız Ferrari'ye bile LPG takma girişiminde bulunmuşuz biz buyuz işte
yalnız, hddnin altına hava vereceğine üstüne ver:)
alttaki entegrede bulunan devre elemanlarının üstüne toz attırma.
hem zaten havayı entegreye vurdurunca harddiskin kasasına hava ulaşmıyor.
önemli olan o metal kasayı soğutmak onu da en iyi, fanı harddiskin üstüne sabitleyerek yaparsın. tabi fan ile hdd arasına boşluk olacak buna dikkat et ki hava sirkulasyon yapsın yoksa hava akımı olmazsa soğumada olmaz.
Bence kasada ön tarafta yer varsa bir adet fan tak o direk olarak diskleri soğutmakta ve yeterli oluyor soğutucuya verilecek parayla bir adet 12cmlik fan daha çok iş görür hemde paralar cepde kalır
normal kasa fanını alıyorsun titreşim oluşturmicak şekilde kasan müsaitse HDD nin üstünde kalan soket yerine diskin dış kısmı olan metal kısma üflicek şekilde güzelce yerleştir. ben silikon kullandım .. gayette güzel. soğutuyor
arkadaşlar ben de böyle bişeyi denemek istiyorum,ancak kasanın hdd ye gelen ön kısmı kapalı;buna rağmen ön kısımda 8cm lik bir fan için yer bulunuyor.benim endişem fan ön kısımdan hava alamıcak.yine de takmalı mıyım?