Harddisk Sorunu - Acilen Yardım Edebilir Misiniz?

tigmo
30-07-2010, 16:18   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Az önce internette gezinirken sağ alt köşede (tray) hiç görmediğim bir uyarı mesajı çıktı. Uyarı mesajında herhangi bir dosya indirmediğim halde ikinci HDD nin bölümlerinden birinin bir dosyayı kaydedemediğini ve dosyayı başka bir yere kaydetmem gerektiğini söylüyordu. O an sorunun önemini kavrayamadığımdan sallamadım ama kaydedilemeyen dosyanın ismi $tm.??? gibi birşeydi. Uzantısını unuttum. Dosyanın ismini hatırladığım kadarıyla yazdım tam olarak bu isimde olmayabilir. Yukarıda yazdığıma benzer bir isimdi. Oysa ben böyle bir dosyayı kaydetmeye çalışmamıştım. "$" karakteriyle başlayan bir dosya isminede pek rastlamadım. Sonra ikinci HDD nin diğer bölümü içinde aynı hatayı verdi. Böyle olunca bir bakayım dedim ve ikinci HDD nin bölümlerine tıkladım. Hiç görmediğim bir olay oldu. I bölümüne tıkladığımda ağzına kadar dolu olduğu halde sadece çok önceleri lazım olduğu için indirdiğim kıytırık bir dosya görünüyor. Başka hiçbir dosya görünmüyor. Ama hemen soldaki ayrıntılar kısmında toplam boyutu ve çok az kısmının boş olduğunu yazıyor. Yani dosyalar silinmemiş ama ekranda görünmüyor. H bölümüne tıkladığımda ise klasörler gözüküyor ama klasörlere tıkladığımda içleri boş gözüküyor. Text dosyalarına tıkladığımda onlar da içlerinde hiç yazı yokmuş gibi boş gözüküyor ve bu şekilde kaydedip etmeyeceğimi soruyor.

Disk yönetimine girdim. İkinci HDD sanki yokmuş gibi görünmüyor. Disk birleştiricisine girdim orada ise ikinci HDD görünüyor ama incele dediğimde incelenemedi diye hata veriyor.

Aygıt yöneticisine girdim ikinci HDD orada da görünmüyor. Sistem ısısına bakmak için indirdiğim programı çalıştırıyorum o da ikinci HDD yi görmüyor.

İkinci HDD nin bölümlerini "Bilgisayarım" kısmında görmesem ve tıklayamasam HDD nin işi bitmiş , yanmış falan diye düşünebilirdim ama tıklayabiliyorum. Özellikler bölümünde HDD dolu gözüküyor fakat boşmuş gibi dosyalar gözükmüyor. Üstelik sistemde de ikinci HDD sanki yokmuş ya da yanmış gibi hiç görünmüyor.

Bu nasıl iş anlamadım. Bu gibi bir olay başına gelmiş ya da bunu çözebilecek bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olabilir mi lütfen? Gerekirse screen shot da atabilirim. Verileri ve HDD yi nasıl kurtarıcam? Bilgisayarı kapatmadan bir çözüm bulmak istiyorum. Çünkü kapatıp tekrar açtığımda ikinci HDD nin tamamen göçeceğinden çekiniyorum.

Birde şöyle bir durum var. Birkaç gün önce internete giremedim. Şifreniz yanlış diye uyarı veriyordu. Oysa ben şifrenin doğru olduğuna emindim. Telekom u aradım ve görevliden şifremi öğrendiğimde çok şaşırdım. Çünkü şifrem değişmişti. Görevliye bunu Telekom un yapıp yapmadığını sordum ama benim şifreyi değiştirdiğimi söyledi. Ben değiştirmediğimi söylediğim halde ısrarla aynı şeyi söylemeye devam etti. Teknik bilgisinin yetersiz olduğunu anlayınca bende daha fazla uzatmadım telefonu kapattım. Şifreyi ben değiştirmedim , ne demek istediğimi tam olarak anladığını sanmıyorum ama görevlide Telekom değiştirmedi diyor. O zaman bilgisayarıma biri sizmış ve şifremi çalmış olabilir. Acaba bugün karşılaştığım HDD sorunuda dışarıdan bir müdahalenin sonucu olabilir mi. Bilgilerimi ele geçirmek için kullanılan bir virüs yüzünden HDD bu hale gelmiş olabilir mi?

mcafee23 ayrılmıştır
30-07-2010, 18:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Ttnet şifresini çalmak için bilgisayara girmek gerekmez.Modeme ulaşmak yeterlidir.
Virüs olabilir ama bu bence komplo teoriniz ile alakalı değildir
Modeme dışarıdan ulaşılmamasını istiyorsanız.80 nolu portunuzu gelişlere kapatmalısınız
 
HDD sorununuz içinde şunu soracağım
deep freeze kullanıyormusunuz?
 
ikinci hdd dedeğiniz bölüm 1. disk partisyonu mu? yoksa fiziksel başka bir disk mi?

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 30 Temmuz 2010 18:29
tigmo
30-07-2010, 20:45   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Deep freeze kullanmıyorum.

2 tane HDD var. Sistemin olduğu ilkinde sorun yok. Bilgilerimi depoladığım 2. HDD de sorun çıktı. Bu HDD iki bölümden oluşuyor H ve  I

Bu arada sorunu biraz daha belirginleştirdim. Screen Shot larla anlatmaya çalışıcam.

Bu sorun ilk bu aşağıdaki resimde olduğu gibi başladı

Sonra aynı hatayı H bölümü içinde verdi. Bende bir bakayım ne oluyor böyle dedim. Bilgisayarıma tıkladım.
İlk anda herşey normal gözüküyordu , aşağıdaki gibi


ama H ya da I ya tıkladığımda dosyalar görmem gerekirken sanki içi boşmuş gibi hiçbir dosya görünmüyordu. Acaba silindiler mi diye düşünürken soldaki ayrıntılar kısmına baktım. Diskin dolu olduğu yazıyordu. Bu kısmın o anın telaşından screen shot ını almayı unuttum.

ardından disk yönetimine gittim , görüntü şu;

ödüm koptu HDD yandı diye ama disk birleştiricisine gittim , o ne;

HDD var mı yok mu kardeşim , işi garantiye alıp Aygıt Yöneticisine bakayım dedim ama o da iyice kafamı karıştırdı. O da ikinci HDD yi görmüyordu.

Kafayı yeme aşamasına geçmişdim. BIOS a bakayım dedim. BIOS da ikinci HDD görünüyordu. İçim rahatladı. Bir kaç kez açıp kapadım PC yi. Açılmadan önce bir yazı geldi. Yazıda master kısımları yazıp yanına "OK" yazıyordu. Mesela HDD lerin ikisi içinde şöyle yazıyordu ;
Ultra DMA Mode-5 SMART Capable and Status OK
ama yazının en sonunda şöyle yazıyordu ;
Fourth master Hard Disk error

Dördüncü master ikinci HDD , yani bunda bir hata var diyor ama ondan önceki yazıda durumu iyi diyor yani kendi kendiyle çelişiyor makina


Neyse PC açıldı yine dosyaları görebilecek miyim diye bir deniyim dedim. I ya girdim bu sefer dosyaları gördü. H ye girdim PC kitlendi acayip bir ses çıkmaya başladı , takıldı galiba. Düğmeden kapatıp tekrar açtım. Açılmadan önce yukarıdaki yazı yine çıktı bu sefer demin söylediğim çelişki ortadan kalktı , şöyle yazıyordu;
birinci HDD için  bu ---> Ultra DMA Mode-5 SMART Capable and Status OK
ikinci HDD için bu  ----> Ultra DMA Mode-5 SMART Capable but command failed

 ve yazının sonunda yukarıda olduğu gibi "Fourth master Hard Disk error" yazıyordu.

PC açıldı. H bölümünde bir hata var , bu bölüm denetlenecek falan dedi , isterseniz geçebilirsiniz ama bizce elleşmeyin yapsın dedi. Bende ellemedim. 3 adımlı bir işlem yaptı. Hata ayıklaması falan yaptı. Son olarak bir şeyin değeri ekleniyor falan gibisinden birşey yazdı ve sonra makina açıldı. H ve I ya tekrar girmeden bir daha Disk Yönetimine bir bakayım dedim bu seferde aşağıdaki görüntü ile karşılaştım.

Artık H ve I yı tıklamaya korkuyorum. Tekrar sorun çıkmasın diye hiç bulaşmıyorum. Ama eninde sonunda o bölümlerede girmek zorundayım ve tehlikede falan dediği için bu sorunu bir an önce halletmem lazım. HDD elimde patlarda onca verim silinirse halim ne olur bilmiyorum. Önerisi olan?