merhabalar..bende 1 tb lık bir harici harddisk var..virüs yok ama uzun zamandır format atmadım ve içini boşaltmışken belki performansı artar düşüncesiyle formatlamak istiyorum..harici harddiski sağ tıklayıp biçimlendirmek, istediğim temizliği yapmak için yeterlimidir.."hızlı biçimlendir" üzerindeki işareti kaldırıp normal biçimlendirmek istiyorum.."hızlı biçimlendir" e pek güvenmiyorum..
harddiski biçimlendirmek virüsü engeller mi
herşeyini sileceksen bir windows xp li pcye takıp normal biçimlendir fazla zamanı almaz
katılıyormusunuz arkadaşlar..biçimlendrime yapmak temizlik içinBiçimlendirmek format ile eşdeğerdir.sadece üstüne veri yükleme olmuyor biçimlendirme yaptığında :)
Yani virüs varsa siler Ancak herhangi bir recovery programıyla geri almaya çalışırsan virüs varsa tekrar geri gelebilir :)
Kısaca Biçimlendir yapınca bütün dosyaları silmiş olursun ve hdd kaydını değiştirmiş olursun.
Aynen öyle.Biçimlendirmek format ile eşdeğerdir.sadece üstüne veri yükleme olmuyor biçimlendirme yaptığında :)
Yani virüs varsa siler Ancak herhangi bir recovery programıyla geri almaya çalışırsan virüs varsa tekrar geri gelebilir :)
Kısaca Biçimlendir yapınca bütün dosyaları silmiş olursun ve hdd kaydını değiştirmiş olursun.
peki biçimlendirme yapmanın hiçmi olumsuz etkisi yok..mesela harddisk ömrünü azaltır mı?Biçimlendirmek format ile eşdeğerdir.sadece üstüne veri yükleme olmuyor biçimlendirme yaptığında :)