Bilgisayarıma vistayı tekrar kurdum ve 110 gb lık bir kısmı ona ayırdım geriye kaldı 50 gb. Fakat bilgisayarım da 50 gb lık bölüm görünmüyor. O bölümü nasıl ortaya çıkaracağım?
Harddiskimin bir bölümü görünmüyor
bilgisayar'a sag tıkla ve yönet'e gel, ordan disk yonetimi'ne tıkla. sag tarafta diskini ve bölümlerini goreceksin. ordan C'ni ve oteki goremedin 50GB'ı bolumlenmemiş alan olarak gorursun. o bolumlenmemiş yazana sag tıkla ve bicimlendir diyerek oluştur.
Tamam biçimlendiriyorum ama burda 3 bölüm görünüyor. 1.46 gb lık bir bölüm daha var. Onda 'Sağlam EISA yapılandırması yazıyor' O ne peki?
EISA yazan bölümüe dokunma istersen
oraya dokunma sen evet, oteki bolumlenmemiş alanı bicimlendir.
Yok dokunmadım. Yalnızca sordum :)
emre1990Yok dokunmadım. Yalnızca sordum :)tamam o zaman
sen en iyisi format at.sonra da tekrar bölme işlemini yap
EISA anlamı n epeki sorabilirmiyim?
250 gb'lık laptop'ımda 11,72 gb EISA'ya gidiyor.148,10 gb C sürücüsü,73,07 gb ise D sürücüsü.EISA'nın tamamı boş ve dokundurtmuyor.Toplamları 232,89 ediyor.
orada bide dayrektör vs gibi bölümler var format atmak yerine recovery yapman en saglıksı çünkü formatla beraber hdd bölümlerinle beraber draverların bluetooth gibi aygıt sürücülerinde beraberinde silinir ona göre
bende 1 adet 250GB HDD var.teknik servis bunu 3'e bölmüş (C:34.65GB,D:99GB,E:99GB) disk yönetimine girdiğimde 232.88GB alan gösteriyor ve 9MB ayrılmamış alan olduğunu gösteriyor. ben 18GB'lık kayıp alanı nasıl bulabilirim.
Bulamazsınız. Bu konuda sanırım hiçbir yazı okumadınız. Hard Diskler 1 MB'ı 1000 KB olarak aldığı için İşletim sistemi ise bunu 1024 KB aldığı için diskin kapasitesi düşük olur. Bu kadar basit. 18 GB'ın üstüne soğuk su iyi ider.
ya bır sorum var
ben pc vısta kuruluyken windows 7 kurdum 120gblık c alanına kurdum ama kurulumdan sonra 110 gblık yedek alanım d kayboldu
disk yönetiminden baktım d kısmı gözüküyo ama ne acılıyor ne de biçimlendırme yapılıyor
verılerımı nasıl kurtarabılırım pekı bu durumda acıl yardım
yönetim sistemini yetkili kılmanız gerek en iyisi tekrar vistadan kurun. Yönetim sisitemi karışık bir yol ve hata kabul etmeyen bir metod hdd yi tamamemn de iptal edebilirsiniz.
Hata nedeni bölümlendirmenin ntfs sisteminde klasörleme şeklinde yapılandırılması.
hata yolu vistada biçimlendir me bölümlendirmesinin normal ( yavaş biçimlendirmeli) yapılışı ve reg kaydından açılışa sonulması.