Harddiskten Flash Diske Kopyalama? (Ama DOS'ta)

GelincikOnline
24-07-2008, 23:19   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Bilgisayarı başlangıç cdsi ile açtığımda harddiskteki bazı dosyaları flash diskime almak istiyorum. Ancak dos üzerinde çalışan ve bu işlemi yapacak olan bir program bulamadım.

DOS ortamında çalışan ve usb desteği olan bir dosya yöneticisi varmı?

Mesela USB dsteği olan bir norton commander gibi..!

panda34
25-07-2008, 12:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj

Windows95'te bile USB desteği yok , kaldıki USB desteği olmayınca Flash disk çalışmaz .
DOS'tada USB desteği olmadığını tekrar belirtmeye gerek yok aslında ama söyleyim yok .
Siz bence bir Linux LiveCD bulun , mesela Ubuntu Linux'larda var .
Ordan Ubuntu'yu çalıştırıp istediğiniz kopyalamayı yaparsınız .

yineben
25-07-2008, 12:41   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
207 mesaj

anladığım kadarıyla şifreli bi sisteme girmeye çalışıyon ve ordan bilgileri kaçırmak istiyorsun. indiragandi yapacan demi seni çakal :D

Fatih_ARMAĞAN
25-07-2008, 13:13   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Win image programı ile fat32 formatlı bir usb flas diske win98 boot dosyalarını atabilirseniz ve anakartınız usb boot çözelliği var ise usb disk ile pcnizi boot edebilirsiniz hatta usb diskin içine xp dosyalarınıza atarsanız usb diskten xp bile kurabilirsiniz.... fakat diskiniz ntfs formatlı ise diske ulaşamazsınız..neden bu kadar uğraşmak yerine diskinizi farklı bir pc ye takip o şekilde dosyaları aktarmıyosunuz..

eğer yineben arkadaşımızın dediği gibi illegal bir şey yapıcaksanız bunun için farklı çözümler var.. fakat bu kunuda size yardımcı olmak istediğimi sanmıyoum.. saygılar...

GelincikOnline
06-12-2008, 13:01   |  #5  
OP Taze Üye
2 mesaj

Tamamen yanlış anlaşılmışım. Kesinlikle illegal bişey yok. Bilgisayarı formatlamadan önce dos ortamında istediğim bilgileri flashdiske atmak istiyordum hepsi bu. Buna neden gerek duyuyorsun diyene de bilgisayar çöküp açılmadığı durumlarda usb destekli bir açılış cdsi ile mesela (Hirens) açıp dos ortamında harddsikten flashdiske dosya transferi gerçekleştirebilecek bir program. Hirens'in içinde bu tipte çalışan bir program yok.

@mengu88 Bu işlerden uzak birisi değilim. Ne istediğimi gayet iyi biliyorum. DOS'ta USB desteği standart olarak yoktur. Driver ile varsa herşey yaparsın. Ben DOS'u USB desteği ile açıyorum ve USB üzerinden işlem yapabiliyorum. Benim istediğim ise bu şekilde çalışan bir dosya transfer programı.

Alparslananadolu
06-12-2008, 14:32   |  #6  
Alparslananadolu avatarı
Yıllanmış Üye
642 mesaj

DOS komutlarını kullanarak yapacaksınız. Bunun için kopyalamak istediğiniz dizine gelin. CD DİZİNADİ (alt dizinler var ise tekrar CD ALTDİZİN ADI..... Buradan eğer bütün dosyalarınızı kopyalamak istiyor iseniz komut şöyle: COPY *.* (Yani bir yıldız nokta bir yıldız) F: (Buradaki F: sürücüsü sizin flash disk sürücünüz olacak. Bilgisayarınız Buna D: ya da E: ismi de vermiş olabilir. Onu iki nokta üstüste ile birlikte yazacaksınız.)
Eğer kopyalayacak dosyalarınızın adını biliyor iseniz: COPY dosyaadi.exe veya dosyaadi.com (COPY DOSYAADİ.EXE F:)
Kopyalama işleminizi flash diskinizdeki ana köke bağlı (Mesela F:) bir alt dizine yapmak istiyor iseniz: COPY *.* F:\ALTDİZİNADI Hepsi bu kadar. Tabii ki USB'nizi DOS'tuma tanıtabilirseniz...

Son Düzenleme: Alparslananadolu ~ 06 Aralık 2008 14:35
Alparslananadolu
06-12-2008, 14:33   |  #7  
Alparslananadolu avatarı
Yıllanmış Üye
642 mesaj

DOS size karışık geldi ise yine DOS ortamında çalışan NORTON COMMANDER benzeri programları da kullanabilirsiniz. Çok pratiktir. DOS komutlarını bilmenize gerek yoktur.