Arkadaslar kardesim hardiske mıknatıs koymus ve haliyle hardiskim bozuldu bunu düzeltmenin bir yolu varmıdır teknik servis demeyin pc garanti kapsamında deil kendim bişeyler yapmam lazım 500 gb hardisk elimde kalacak yoksa yardımlarınızı bekliorum saolun.
Hardiskim Bozuldu Acil Yardım !!
elinde kalmaz garanti alır onu onarır merak etme.
merhaba
verileri kurtarmak çok zor, cihazı ferromanyetik alana maruz kalmış. ancak servisi kafalarsın onlar anlayamazlar neye maruz kaldığını.
Kasanın yan kapağını aç. Hardiski sök eline al. Ama kablo bağlantıları bağlı kalsın. Bilgisayarı aç. Bilgisayar çalışırken Hardiskin üzerine kalınca bir yumuşak bir bez sar ki az sonra yapacan operasyondan sonra dışında bir iz bırakmasın. Sert bir zemine defalarca vur. Taki içindeki lazer kafayı diskin üzerine vurdurup arıza verdirine kadar. Sonra sök Hardisiki doğru servise götür. Deki onlara bu diskte fiziksel Bad Sektör oluşmuş galiba hata verip duruyor. Babalar gibi sıfırını verip yollarlar seni.
Kasanın yan kapağını aç. Hardiski sök eline al. Ama kablo bağlantıları bağlı kalsın. Bilgisayarı aç. Bilgisayar çalışırken Hardiskin üzerine kalınca bir yumuşak bir bez sar ki az sonra yapacan operasyondan sonra dışında bir iz bırakmasın. Sert bir zemine defalarca vur. Taki içindeki lazer kafayı diskin üzerine vurdurup arıza verdirine kadar. Sonra sök Hardisiki doğru servise götür. Deki onlara bu diskte fiziksel Bad Sektör oluşmuş galiba hata verip duruyor. Babalar gibi sıfırını verip yollarlar seni.
çözüme bak tek uyanık sendin çünkü
hem garanti kapsamında değil diyor.Garantisi bitmiş anlayacağın.
Yenisini alacaksın.Mıknatısın harddiskte ne işi var
Wayy be Mcafee uyarmasan hala haberim olmayacaktı. Elemanın mesajını dikkatsiz okumuşum. Ben garantisinin olmadığı kısmını kaçırmışım. Desene o kadar yazıyı boşuna yazdık. Neyse en azından garantisi bitmeyen başka arkadaşlara yol göstermiş olduk. Tüketici haklarını korumak lazım. Bu bahaneyle yaşadığım bir anımı sizlerle paylaşmış oldum. Bu olay gerçek bir hikayeden alıntıdır.
Mıknatıs içindeki veriyi bozar doğrudur. Ancak Harddiskin tekrar biçimlendirilemeyecek derece bozulması enteresan.
Bu sorunun altından low-level format kalkar.
Sonuçta hdd ler de mıknatıslanma ile bilgi yazar ya da siler.
Hardiskin markasına göre low-level format programını bul ve onunla formatla. %80 kurtarılır
https://www.chip.com.tr/forum/1-h ... -ne-bu_t182065.html
Nolur Yardımmm...