arkadaşlar daha yeni bir bilgisayar toplattım.sonunda bugün çalıştırabildim.birkaç gün önce anakartımda sorun olduğunu zannediyordum ama hard disk bozukmuş. şimdi yeni bir harddiskle win. kurduk ama harddiskten bazı sesler geliyor.tıkırtı şeklinde katır kutur sesler geliyor. bunun manasını bilen arkadaş varsa lütfen cevap yazın.canım çok sıkıldı bu işten artık
hardiskimden gelen seslerin manası ne?
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.make-believeSöylediklerinden tam sağlıklı yorum yapmak zor gibi gözüküyor.make-belive kusura bakma,aynı mesajı görünce kırptım biraz..Sesi duyan sizsiniz tabi. Gerçekten alışılmışın dışında bir ses ise, en doğrusu aldığınız yer götürüp değiştirtmek.
tam olarak nasıl anlatacağımı bilemiyorum. hani bilgisayar bir şeyi yapmaya gücü yetmez de zorlanınca hardiski kıtır kıtırrrr diye ses çıkarır ya öyle işte. ama dedim ya hiçbir şey bile yapmasam arada durup kıırrrr diyor. bir önceki hard diskim bozuk çıkınca işkillendim yine. bu arada makinem p4 3.2 anakart asus p5ld2 ram 1 gibabyte. yani zorlanması da imkansız zaten.
Bence donanımsal bir sorun gibi gözüküyor..Aldığınız yere götürüp bir de orada denettirin.. Sorun orada da olursa..Yardımcı olurlar heralde..
Benim emektar Seagate harddiskim 4.yılına girdi..Sorunsuz gidiyor..Seagate harddiskte söz sahibi markadır bahsettiğiniz gibi bir durumun olması gerçekten ilginç..
artık bu kasayı taşımaktan belim ağrıyacak. bir de yarın arayıp sorayım olmazsa götürecez artık.yine de çok teşekkürler.
Rica ederim ama yalnızca harddiski çıkarıp götürürsen yorulmazsın..Madem sesin harddiskten olduğuna eminsin..Orada kurulmuş bir sistem vardır heralde, o sistemde denerler..başka bir sistemde denemek belki bir işe yarar,belli mi olur..