hardskimden açılırken ses çıkarıyor

HPQ-User
13-07-2007, 23:49   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

nur_yolu sormuş:
pc normal şekilde açtım.açılırken ses çıkartı baktım sabit disk ten geldiğini tesbit ettim.sistem açılmıyor.güvanlik kip tede açılmıyor .formatta atılmıyor. ne yapabilirm

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
AMD ATHLON 2600               
RAM 1 GB               
SABİTDİSK 80 GB        samsung
GEFORCE FX 5200 128 MB       
SAMSUNG MONİTÖR 17        

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322)

blackhawkmilan31
14-07-2007, 00:05   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,472 mesaj

Sesler düzenlimi geliyor ? Eğer düzenli geliyorsa bu demektir ki birşey ifade ediyor.Şimdi bazı sinyaller ve anlamları var.Bunlardan biri olabilir mi diye türlerini ve anlamlarını yazıyorum;

Hata Anlamı
1) Sürekli Ses = Güç kaynağı arızası

2) Birçok kısa bip = Anakart arızası

3) 1 uzun sinyal= Bellek tazelenmesinde hata

4) 1 uzun 1 kısa sinyal= Anakart veya BIOS çipi arızası

5) 1 uzun 2 kısa sinyal= Ekran kartı arızası

6) 1 uzun 3 kısa sinyal= Ekran kartı arızası

7) 2 uzun 1 kısa sinyal= Ekran kartı arızası

8) 2 kısa sinyal= Bellek parity (eşlik) hatası

9) 3 kısa sinyal= Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata

10) 4 kısa sinyal= Timer hatası

11) 5 kısa sinyal= İşlemci hatası

12) 6 kısa sinyal= Klavye işlemcisi hatası

13) 7 kısa sinyal= İşlemci hatası

14) 8 kısa sinyal= Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası

15) 9 kısa sinyal= BIOS ROM hatası

16) 10 kısa sinyal= CMOS okuma/yazma hatası

17) 11 kısa sinyal=  Tampon Bellek Hatası

1.hata için, güç kaynağınızın bağlantılarını kontrol edip bir deneme daha yapın. Eğer sorun devam ediyorsa, üç vakte kadar size yeni bir güç kaynağı gelecek demektir.

2, 4, 10, 12, 15 e 16 numaralı hatalar için, tüm kartları işlemciyi ve RAM’leri söküp tekrar takın. Öncelikle mümkün olduğunca az bileşenle bilgisayarı başlatmaya çalışın. 4, 15 ve 16 numaralı hatalarda BIOS çipinin yerine düzgünce oturduğundan emin olmak için üstüne hafifçe bastırın. Değişen bir şey yoksa 4, 15 ve 16 numaralı hatayla karşı karşıyaysanız yeni bir BIOS çipi edinin, yok eğer değilseniz zaten yeni bir anakartınız olacağınız için BIOS çipiniz otomatik olarak değişmiş olacaktır.

3, 8 ve 9 numaralı hatalarla baş etmek için öncelikle RAM’lerinizin yerlerine düzgün oturduklarından ve yuvalarla aralarında herhangi bir yabancı maddenin bulunmadığından emin olun. Eğer birden fazla bellek modülü kullanıyorsanız değişik kombinasyonlar deneyin. Hata hala devam ediyorsa belleklerinizi tek tek deneyerek sorunun hangisi/hangilerinde olduğunu bulabilirsiniz.

5, 6 ve 7 numaralı mesajı alıyorsanız, ekran kartınızın yerine iyice oturduğundan ve monitör bağlantısının düzgünce bir şekilde yapıldığından emin olun. Problem sürüyorsa başka bir ekran kartı ile bilgisayarı başlatmayı deneyin. Sonuç alırsanız sizi tebrik ederiz çok yakın bir zamanda yepyeni bir ekran kartınız olacak. Ekran kartlarıyla ilgili alacağınız sesli hata mesajlarının neredeyse tamamı 6 numara olacaktır. Bu nedenle şimdiden “diii di dit dit” sesine alışmanızda fayda var.

11, 13 ve 17 numaralı hatalar için işlemcinizin düzgün bir şekilde takıldığından emin olun. Mümkünse başka bir işlemciyle denemelerde bulunun, sonuç alamazsanız özellikle 17 numaralı hata için anakartınızdan şüphelenin.

Sinyalmi geliyor yoksa hurda sesi gibi bir şey mi?

Saygılarımla.iyi çalışmalar.

Son Düzenleme: blackhawkmilan31 ~ 14 Temmuz 2007 00:18
djnakres
14-07-2007, 00:21   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
221 mesaj

ilk önce bişe yama  hard disktende ses gelceni sanmıyom çünkü kapalıdır çok sıkı yerleştirlir diye bliyom ben hatta açmaya kalktım açılmadı bide ona daha öncden  kasa açıkken söküp çıkartıysan kısa devre yapmıştır format sırasındada hata gösteriyosa kopyalamıyosa ki hard diskte sorun varsa  bıos ayarlarında gözükmez eger gözküpte atamıyosan başka cdlerde deneme yap olmazsa ztn  tamirinide çok ender yapanlar var 25 :30 arası ddiye biliyom ama olurda yaptırırsan garantili yapsın gidipte 1 iki gün çalışmaz ben yeni aldım 75   milyona samsung 80 gb bana uygun geldi dolarda 1.250 den ucuz dur

LANKER
14-07-2007, 01:03   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
65 mesaj

ÇOk güzel açıklamışsın blackhawkmilan31 eline sağlık

Koray Kocaman
14-07-2007, 01:33   |  #5  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Değerli Üyemiz

Muhtemelen HD'nizde bir sorun var donanımsal sorun için eğer fazladan HD varsa onu takıp denemenizi öneririm.HD içersinde Media'larda yada Kafa dediğimiz mekanik sorunlar oluşabiliyor.

benersince
14-07-2007, 08:22   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

elinizde başka bir hdd varsa onunla bir deneme yapınız büyük ihtimalle açılacaktır eger açılırsa sanırım yeni bir hdd almanız gerekecek

saygılar