DENİZ22 sormuş:
Seagate marka 1 terebayt Harici hard diskimi öncesinde kullanabilmeme rağmen şu anda açamıyorum. Hard diski bilgisayara takınca donanımı algılıyor. Bu algılama yanlız biraz geç oluyor. İlk takıldığında yeni donanım bulunduğnu, bu donanımın ne olduğunu ve kullanıma hazır olduğunu uyarı şeklinde iletiyor. Yanlız hard disk takıldığında bilgisayar çok yavaşlıyor. Yaklaşık 10 - 15 dakika sonra bilgisayar hard diski E yada F olarak görüyor ancak içeriğine ulaşılamıyor. Kısa yol sağ tuşu ile açılan dialog kutusunda aç, araştır, biçimlendir kullanılamıyor. Bunları kullanırken cihaza ulaşılamadığı G/Ç... cihaz hazır değil gibi uyarılar veriyor. Özelliklerine bakmak istediğimde ise kapasiteyi 0 byet gösteriyor. Burada dikkatimi çeken dosyalama biçiminin RAW olduğunu göstermesidir. Ayrıca içeriğe DOS ortamında da ulaşamadım CONVERT ve chgdsk uygulamalarıda sonuç vermedi.
*Ben bu hard disk içeriğine nasıl ulaşabilirim?
*İçeriği o kadar önemli değil nasıl biçimlendirebilirim?
*Sorun dosyalama sisteminde ise RAW dosyalama sistemini hangi sisteme nasıl çevirebilirim?
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Casper dizüstü bilgisayar XP yüklü tam donanımını bilmiyorum ancak diğer bir çok bilgisayarda da denedim Harici hard diski açamadım.
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.30; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.5.21022)