Selam arkadaşlar dün gece 1 TB LIK harici harddiskimi LCD tv ye bağlamıştım.Bi ara ayarlarına bakayım derken format kısmına geldim bazı tv de oynatmayan video dosylarını oynatabilirim diye harici diskin formatını ntfs den fat 32 ye çevirdim. Bu işlemi nextstar uydu alıcısında yaptım ve sadece 5 saniyede bütün 930 gb lık hard diskim sıfırlandı.Nasıl olur bu kadar kısa bir sürede bunca verinin silinmesi anlamış değilim ve şu an harddiskim bomboş onca film,video,resim 40000 kadar mp3 kaç yıllık arşivim hepsi heba oldu nasıl dosyalarımı geri getirebilirim bunun bir yolu var mı dünden beri çok üzgünüm lütfen acil yardımlarınızı bekliyorum...
Harici harddiskimden 900 GB verim silindi:((
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
178 mesaj
Normal şartlarda dosya bilgisayarından silindi gibi görünsede aslında üstüne veri yazılana kadar, hatta bir kaç defa yazılana kadar harddiskinde kalır. Bunları kurtarabilmek için, bildiğim kadarı ile hepsi ücretli programlardan birini kullanman gerekiyor. Bu programlardan şu iyidir bu değildir demeyeceğim ama genelde hepsinin sonunda "Recovery" kelimesi geçer. Google'dan aratırsan bir çok programa ulaşabilirsin. Programın verimliliğini deneyip istediğin bilgiye ulaşınca satın alıp kurtarabilirsin. Zira taratıp dosyaları bulmak ücretsiz, ama kurtarması ücretli bu programların.
''not:alıntıdır''