Harici HDD "RAW" Oldu

firaristt
10-12-2010, 20:06   |  #1  
firaristt avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

Öncelikle herkese iyi forumlar,

daha 2-3ay öncesine kadar hiç sorunsuz kullandığm Maxtor Basics harici HDD dosya sistemi RAW oldu. içindeki dosyaları nasıl yedekleyebilrim? yada nasıl düzeltebilrim? internette araştırdım bi kaç program denedim ama hiç biri işe yaramadı.. en son Slax Linux'u USB den kurmayı denedim onda da Boot Error aldım... şimdi diyorum ki madem programlar işe yaramadı ve Linux ta olmadı ( RAW sadece Linux'ta ve Mac te açılıyor o yüzden ) o zaman ben bu harici HDD i tekrar eskisi gibi NTFS'e biçimlendirsem sonra recovery programları ile dosyaları kurtarma gibi bi şansım var mı onu merak ettim?

Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler

Firaristt...

şafak89
10-12-2010, 21:24   |  #2  
şafak89 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
2,521 mesaj

ntfs ye çevirirsen tabikide içine bişi atmadığın sürece içindekiler i kurtarabilirin 
örneğin recuva iş yapar ;)

firaristt
10-12-2010, 21:39   |  #3  
firaristt avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

vee yeni bi sorum daha var biçimlendirmeyi denediğimde "Windows biçimlendirmeyi bitiremedi" diye bir hata alıyorum.. o zaman biçimlendirmek için bi yönteme ihtiacım var...

Kapalı Hesap (154666)
10-12-2010, 22:37   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Alıntı: firaristt  
vee yeni bi sorum daha var biçimlendirmeyi denediğimde "Windows biçimlendirmeyi bitiremedi" diye bir hata alıyorum.. o zaman biçimlendirmek için bi yönteme ihtiacım var...
Yaf firarist nerelerdeydin
Raw dosyası tanımlanamayan (başlangıcı ve bitişi bilinmeyen) dosya biçimidir bilirsin.
Ancak şu ana kadar anlattıklarına göre zor bir durum.
Tek önerim eğer olabilirse.
1 Windows xp kurulum esnasında sanki xp kuruyormuş gibi o harddiske format at ancak kesinlikle normal format olmasın hızlı format olsun
2 önceki dosya biçiminde olsun yani önceki ntfs ise ntfs fat32 ise fat32 yap
Not: Disk yöneiminden harddiskini öncelikle incelemeni öneririm. KAzara başlangıç sektörün silinmişse yeni partition oluşturuyormuş gibi bir harf vermeyi de denemelisin öncelikle

firaristt
11-12-2010, 15:35   |  #5  
firaristt avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

xp cd si yok win7 ult kutulu ( kopya ) var sadece :S eskisi NTFS idi ama şimdi nasıl düzel tam çıkartabilmiş değilim.. zaten neden böyle oldupunu da anlamadım sonuçta duruyordu bi baktım şaftı kaymış :S

şimdi yeni bi harf versem ondan sonra biçimlendirilebiliyorsa biçimlendirsem windowstan sonra veri kurtarma programı ile kuratarabilirmiyim? eğer öyle olursa hiç beklemiyim ama içindeki verileride kurtarayım istiyorum :S daha önce RAW sorunu yaşamadığım için pek tecrübem yok bu konuda ama HDD saolsun bu konuyuda bi güzel anladım xD

firaristt
11-12-2010, 15:46   |  #6  
firaristt avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

eveet güzel bi haberim var az önce taktım ve taktığım gibi HDD i gördü dosya sistemi yine NTFS olmuş :) ancak şimdide içindeki dosyalar gözükmüyor :S neyse bu da bi gelişme inş düzelir bugn :)) HDD düzelsin de download a devam ediim :))

mcafee23 ayrılmıştır
11-12-2010, 16:02   |  #7  
Yıllanmış Üye
3,717 mesaj

son işlemde HDD dosya sistemi tanınmış ancak yanlış hatırlamıyorsam format atmıştın
"Windows biçimlendirmeyi bitiremedi" hatası almıştın işte bu işlem sırasında sonunda hata almış olsan bile dosyaların silindi.Bundan sonra düzelir o dosyalar gelir diye bekleme.
dosya kurtarma yazılımlarını deneyebilirsin ama silemeden önce içinde çok parçalı kurulum dosyaları olan programlar varsa bunları o parogramlar da kurtaramaz yani kurtasa da o kadar dosyayı kuratrılanlar içinden ayıklayıp bir araya getirmeniz çok zor olur.
(Dosya kurtarma programları klasör klasör kurtarma yapmazlar)

firaristt
11-12-2010, 16:19   |  #8  
firaristt avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

Pff :S  Acronis ile denedim şimdi yine RAW oldu :S hadi dosyaları geçtim bari düzelsin tekrar kullanabileyim yeter... sırf HDD sorunlu diye download bile yapmıyorum :S aklıma da takıldı şimdi  çözmezsem rahat edemicem :S En basitinden ben bu HDD e nasıl format atarım ?? bu arada daha hiç format atmadım :S şimdiye kadarki bölüm kendiliğinden oldu hep :S bari düzelsin o yeter bana...

Kapalı Hesap (154666)
11-12-2010, 16:35   |  #9  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj
Alıntı: firaristt  
xp cd si yok win7 ult kutulu ( kopya ) var sadece :S eskisi NTFS idi ama şimdi nasıl düzel tam çıkartabilmiş değilim.. zaten neden böyle oldupunu da anlamadım sonuçta duruyordu bi baktım şaftı kaymış :S

şimdi yeni bi harf versem ondan sonra biçimlendirilebiliyorsa biçimlendirsem windowstan sonra veri kurtarma programı ile kuratarabilirmiyim? eğer öyle olursa hiç beklemiyim ama içindeki verileride kurtarayım istiyorum :S daha önce RAW sorunu yaşamadığım için pek tecrübem yok bu konuda ama HDD saolsun bu konuyuda bi güzel anladım

Harddiskelerin bu hale gelmesi genellikle kapasiteyi aşacak şekilde bilgi yüklenmesinden kaynaklanıyor. Virüs böcüğünü ve yanlış kullanımı saymıyorum (Sen yapmazsın)
Format zero-fill şeklinde olursa bilgilerini kurtaramazsın ancak hızlı format sadece başına ve sonuna bilgiler attığı için bazı bilgileri kurtarma şansın olabilir.
Harf verebiliyorsan vermeyi dene verdikten sonra harddiskine bi bak görünüyormu. görünüyorsa linuks ile içine girmeyi dene. giremezsen fast format komutu vermek ve bilgilerini kurtarabilmek için dua etmek zorundasın.

mcafee23 ayrılmıştır
11-12-2010, 16:41   |  #10  
Yıllanmış Üye
3,717 mesaj

biçimlendirme yapmışsın ya bu format atmakla aynı şeydir
ama fdisk gibi birşey yapacaksan ve bunu kastediyorsan gerek yok derim

firaristt
11-12-2010, 17:08   |  #11  
firaristt avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

walla biçimlendirme tam olmadı sorun zaten orda. düzgün olsaydı büyük ihtimal şimdiye sorunu çözmüş olurdum :S RAW dan tekrar NTFS e biçimlendirmeyi şimdi nasıl yaparım onu düşünüyorum..

dediğiniz gibi bi harf değiştirmeyi denicem inş olur öyle :))  kapasiteyi aşacak şekilde veri attığımda yok, düşürme çarpma, her hangi bir fiziksel etki yok, yani HDD e zarar verebilcek bişey yok... zaten sürekli pc e takılı duruyordu...akşam kullandığım HDD yi pc i kapatıp  sabah kalktığımda nasıl kullanamam yani?

RAW dan NTFS e nasıl biçimlendirebilirim? normal biçimlendirme çalışmıyor.. Harf değiştirmeyi bir denerim..

Kapalı Hesap (154666)
11-12-2010, 18:06   |  #12  
Kapalı Hesap
4,901 mesaj

En son low-level format driveri sorunu çözer ancak hiçbir veri kurtarılamaz

firaristt
11-12-2010, 22:29   |  #13  
firaristt avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

15dk önce Forum ist. ten geldim Saturn de kurtarma yapılıyor ancak 90TL :S çüş yani 20TL daha verir yeni HDD alırım daha iyi :S Low-Level Format ı bi ara denerim yardım eden herkese teşekkürler...