Merhaba arkadaşlar. 1 hafta içerisinde Ankara'ya taşınıp superonline 10 mb bağlatacağım ve okullar açılıncaya kadar ne varsa indirip arşiv yapacağım. Bunun için de harici disk lazım. En az 1 terabyte. Çabuk bozulmayacak, sağlam ve kaliteli olacak fiyatı en fazla 300 TL olacak, usb 2.0 olacak (3.0 desteklemiyor galiba anakartım) bir taşınabilir hdd önerir misiniz? Bu arada internet üzerinden sipariş ile almayacağım mesela Vatan Bilgisayar'ın Ankara'daki mağazasından gidip alırım veya başka bir yerden ona göre bağlantı(link) verirseniz mesut olurum.
İyi forumlar
Harici HDD Tavsiyesi
Yok mu kimsenin önerebileceği bir hdd? Türkiye'nin en büyük bilişim formuna geliyoruz konu açıyoruz ve konumuza cevap verilmiyor... :(
Başlıktaki gibi sadece harici istiyorsan 3.5" 1TB çok daha ucuza sürüyle seçenek bulursun ama taşınabilir 2.5" luk bişey baktığında bi yakın fiyatlarda seagate expansion var bir de WD nin bir modeli, 300 ün biraz üzerinde gördüm ben.
3,5" istiyorum işte ben de baktım onlara size soruyorum hangisini alayım hangisi daha kaliteli diye en az 1 TB dedim daha iyisi ve kalitelisi varsa 1,5 TB ya da 2 TB de olabilir işte bütçem en fazla 300-350 lira ona göre bir harici HDD önerirseniz çok makbule geçer.
Tam o fiyata "Seagate Expansion 2TB 3.5" USB2" var, ben bunun 1TB 'lığını kullanıyorum birkaç aydır, çok memnunum, ancak biraz araştırdığımda memnun olmayan kişi sayısınında çok olduğunu gördüm.
250TL civarına da "Seagate Freeagent 1.5TB 3.5" " var. Daha önce ben de araştırmıştım bu ürün çok beğeniliyor. Kullanıcıları oldukça memnun ve ürünü övüyorlar.
Western Digital Elements 1.5TB 3.5'' var, baktığım yerde temin edilemediği için fiyatını da göremedim, ancak 300TL nin altında bulunur. Bu ürünün kullanıcıları da üründen çok memnun.
Ankara 'ya geldiğinde MediaMarkt ve Vatan 'a da bakarsın, hem kampanyada olan ürün bulup oldukça ucuza da getirebilirsin.
Seagate 500 gb ve üzerinde sorun çıkartıyor diyorlar okuduğum bazı eski konularda. WD'nin Elements serisi de iyi değil diyorlar başka önerileriniz de var mı?
Yok mu başka öneri haydi kop kop kop hadi arkadaşlar. :) :) :) :)
http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wdbaah0010hch-eesn-3,5-1tb-my-book-elite-usb-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=41397
,5-1.5tb-elements-usb-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=41887
2. hhd yi şuan kullanyom 5 ayda fiberle doldu :)
bu arada hayırlı olsun fiber dünyasına hoşgeldin şimdiden :)
7/24 indirme yapacağım için 2 ay anca dayanır bana tabi 50 gb den sonra 512 kbye düşürmezlerse hızı. :D
WD 3,5" 1TB My Book Elite USB Harici Disk
bu HDD güzele benziyor kuzenim aldı bundan güzel diyor büyük ihtimal bunu alacağım. Önümde 2-3 hafta var babamdan biraz daha para kopartırsam bunun 2 TB lik versiyonunu alabilirim. Okuduğum bazı yerlerde Elements serisi iyi değil diyor. O yüzden o seriye yaklaşmamayı düşünüyorum. 2 TB lik versiyonuna baktım indirimdeymiş; ama Ankara mağazasında yok. :( 1 TB lik alırım artık.
Düzenleme:
Şu HDD gözüme çarptı.
WD 3,5" 2 Tb My Book Studio Firewire 800 Harici Disk
http://www.vatanbilgisayar.com/w ... ils.aspx?I_ID=46775
Benim bütçemin biraz üzerinde; ama babamdan biraz daha para kopartıp alabilirim belki. Bu firewire denen şey daha hızlıymış galiba. Benim anakartımın firewire desteği var mıdır? Varsa bunu da alabilirim tabi Ankara'da bulursam. Anakartımın modeli GIGABYTE GA-EX58-UD3R
http://www.vatanbilgisayar.com/wd-wdbaaj0020hsl-eesn-3,5-2-tb-my-book-studio-firewire-800-harici-disk/productdetails.aspx?I_ID=46775
Linki bu. Yukardaki mesajda tıklayınca açılmıyor. Adlık eklemiş. :(
En iyi önerilebilecek markalardan biri : WD (Western Digital)
Ayrıca vatan bilgisayarın iomega marka üründe indirimi varmış : http://www.vatanbilgisayar.com/productdetails.aspx?I_ID=46096
WD 3,5" 1TB My Book Elite USB Harici Disk ya da WD 3,5" 2 Tb My Book Studio Firewire 800 Harici Disk
Bu hddlerden birini alacağım. İkisi de iyi mi? İkisi hakkındaki yorumlarınızı alabilir miyim? Benim anakartımın Firewire desteği var mı? GIGABYTE GA-EX58-UD3R anakartım. Firewire girişi nasıl bir şey? Bu sorularımı yanıtlarsanız sevinirim.
İlgili bağlantılar önceki mesajlarda var. :)