Arkadaşlar 2. el harici hdd aldım, kullanmaya başlamadan önce format falan at dediler. HDD'ye format nasıl atılır? Birde bunun dosya sistemi FAT32, ben bunu ntfs yapmak istiyorum, nasıl yaparım, hiç bilmeyen birine anlatır gibi açık açık anlatırsanız sevinirim, teşekkürler
Harici HDD'ye format
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Bilgisayarım menüsünde harici diski sağ tuşla seçip "Biçimlendir"i seçin. Açılan pencereden dosya sistemini NTFS olarak seçerek "Başlat" tuşunu tıklayın.
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
61 mesaj
OP Üye
61 mesaj
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
O şekilde olmaması lazım, kısa bir sürede başlaması gerekiyor. Birkaç kere daha deneyin. Olmazsa bakalım.
OP Üye
61 mesaj
O şekilde olmaması lazım, kısa bir sürede başlaması gerekiyor. Birkaç kere daha deneyin. Olmazsa bakalım.Çok denedim, hızlı biçimlendirmeyi seçip denediğimde de yaklaşık 30 sn sonra ''Windows biçimlendirmeyi bitiremedi'' diye uyarı veriyor. Disk yönetiminde dosya sistemi şu an 'raw ' olarak gözüküyor.
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Disk yönetiminden biçimlendirmeyi denediniz mi?
OP Üye
61 mesaj
Denedim, bir süre sonra biçimlendirme sırasında ''bilgisayar yönetimi(yanıt vermiyor)' diyor
Taze Üye
1 mesaj
Dostum bilgisayarıma sağ tık yap.Özellikler de.Donanın Aygıt Yöneticisi oradan disk sürücülerinden haricinin ismi olan yere gel. Çift tıkla İlkelerden peformans için en iyi duruma getir denen yere tıkla sonra tamam dediğinde sana soracaktır şöyle yapıldı böyle yapıldı diye onu onayla evet seçeneği ile sonra biçimlendir dediğinde ntfs gelecektir.