Arkadaşlar, ben 3,5"'lik harici bir hdd aldım. "donanımı güvenle kaldır" seçeneğiyle kaldırmam önerildiği için bu yöntemi kullandım ama bilgisayar "Bu aygıt durdurulamıyor. Aygıtı durdurmayı daha sonra yine deneyin." mesajı veriyor. Hdd'nin açma kapama düğmesi de var. Acaba oradan mı kapatsam? Hdd yaklaşık 10 saattir açık. Ayrıca fan sesi olduğunu düşündüğüm çok az bir ses de geliyor. N'olur acil cevap:)
Harici hdd'yi çıkarma sorunu
HDD içinde bulunan dosyaları açık olan bir program kullandıgı için HDD çıkartmana izin vermiyor. Eğer açık bir program varsa kapat. başlat>çalıştır>msconfig yaz ve başlangıç kısmına bak. Eğer orda Ext.Hdd sütücü harfını gördugun bir prog. varsa onuda kapat
en son yaptıgın değişiklik sistemi açtıgında olacaktır. Hiç biri işe yaramadıysa antivirus prog. bir tarat virus olabilir.
Kaspersky+bonusu AD awere programını yükle,güncelle ve bilg.bir tarattır. Ext.Hdd donanımı guvenlı kaldır secenegını secıp test et. Baktın olmadı düğmesinden kapat ama bu pek tavsıye edebılceğım bır durum değil. İşletim sistemi zarar görebilir.
Başka bir seçenek ise işletim sistemin Ext.HDD içinden birkaç dosya kullanıyor olabilir. O zaman yapıcak bır sey yok sıstemını kapatıp Ext.Hdd kapattıktan sonra bır sistemini bir aç.
büyük ihtimalle açık bir dosya yüzünden kaldırmıyor açık bıraktıgın bir dosya varsa kapat örnegin ben harici hdd de mp3 lerimi saklıyordum media playerimden dinledigim sırada sıkıldım ve direkt media playeri kapattım daha sonra güv. kaldır dedim ancak pc aygıtı kaldıramıyor diye uyarı verdi media playeri tekrar açıp kapattıgımda buna izin verdi sorunu ozaman anlamamaştım çünkü kapattıgım halde pc işlem gördügünümü sanıyor ne .....sende baktın olmuyor yapacak birşey yok ya buarada sendeki ram hddmi yoksa elektirikle beslenen fişli hdd mi ?
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim. antivirüs programına tarattım (avast) ve hem int. hem de ext. hdd'de aynı virüsü buldu. (win32/bittorent benzeri bir şey şimdi hatırlamıyorum)gerçi avastta temizleme özelliği yok sanırım ben de karantinaya taşıdım. bir kez daha denedim ve artık "donanımı güvenle kaldır" seçeneğinden kaldırabildim. bunun için borga-x'e teşekkürler. girilmez; senin önerini de düşünmüştüm mantıken dediğin doğru ama paramın olmadığı bir zamanda 200 ytl verip ext. hdd alınca biraz çekindim doğrusu:)
benersince; hdd'in güç kablosu var evet. eğer bu yönde alternatif bir önerin olacaksa lütfen yaz. çünkü bilgisayarlar hakkında bilgim iyi değil. (özellikle harici donanımlar hakkında tecrübem yok)
offf, işte böyle herkese cevap yazma gereği duyuyorum:) öneride bulunan herkese teşekkür ediyorum. bu konuyu takip ediyorum. başka önerileri ya da başınıza gelenleri de yazın. tekrar teşekkürler.
benersincesendeki ram hddmi yoksa elektirikle beslenen fişli hdd mi ?Ne demek bu benersince ram HDD'mi?
açıkçası virüs taraması yapmanı önerecektim ancak benim başıma gelenle bire bir örtüştüğü için emin olarak programının açık kaldını düşündüm ..yanılmışım ...neyse kablolumu olayına gelince usb hdd ler ram mantigi ile çalıştıgından dayanıksız olurlar ve birden akımı koparırsan bozulma olasılıgı daha yüksek olur sana hiçbir yol bulamasaydın ve içinden çıkamasaydık reset yada drekt kapatmayı önerecektim eger harici güç kablosu oldugunu bilseydik ...ama gerek kalmadıgına sevindim çünü akımı birden kesmek yanlış olurdu .....
eee bizde birşeyler ögrenmiş olduk böylelikle
borga x sen bunun tam adnı verirse sevinirim en azın universal adını ögrenmiş olurum ...
Şimdi Ext.HDD normal 2,5" Hdd aslında bunu herkes biliyor zaten. Bağlanış şeklide USB.
Birde yeni çıkan SSD'ler var(Solid State Disc) Bunlar çok pahalı ve Flash bellek gibi çalışıyorlar. Bu yüzden normal HDD çok daha hızlılar.
Arkadşın bahsettigi Ext.Hdd. Ya kutusunu ve HDD kendısı alır montajını yapar yada piyasada hazır satılır. Büyük olanlar direkt adaptorle beslenır.Küçük olanlar da USB'den beslenebilir ama başka modellerinde de 2.usb kablosu ile güç sağlanabilir.
Aslında ikisinin de adı Ext.Hdd. 'tir.Sen herhalde sadece usb'den güç alan ve adaptörle güç alan HDD diye ikiye ayırmak istedin.
Borga-xAslında ikisinin de adı Ext.Hdd. 'tir.Sen herhalde sadece usb'den güç alan ve adaptörle güç alan HDD diye ikiye ayırmak istedin.aynen öyle demek istemiştim aslında kafa karışmaması için böyle bir yorumda bulundumteşekkürler
en basta Bora-x olayi cozmus. neredeyse butun olasiliklari yazmis. lutfen verilen butun cevaplari okumadan cevap yazmayin.
bittorent virusleri diskten diske ziplar. flash bellekler ile cok hizli yayilir. bilmediginiz PC lere flash belleklerinizi calistirmayin. ornegin C ve D surucunuz var. flash bellek de bu virusten var ve PC ye bagladiniz. flash bellegi tikladiginiz an C ye de sicrar, oradan C yi tiklarsaniz D ye de gecer...