Arkadaşlar harici ses kartları ile ilgili bilgiler lazım bana nedir ne yanlız normal ses kartı nedir sorusuna cevap şeklinde olmyacak galiba.bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.Googleda aradım tanıtım başka bişey yoktu.belki bilgisayar bölmünde okuyon üniversiteli arkadaşlar bi bilgi verebilir ?
Harici ses kartları
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.ses kartlari harici (external) ve dahili (internal) olmak uzere ikiye ayrilir.Bu ses kartlari arasinda pek bir ses farki yoktur.Asil farki kullanim seklidir.ornegin internal ses kartlarinda sesin seviyesini yukseltmek istediginde bilgisayarindan sesi vermen gerek.ama external de ise sesi makine uzerinden verebilirsin.Tabi yanlizca ses ayari degil, ses kartina bagli bu tip ayarlari makine uzerinden yapmak. ornegin: ,creative external serisinde EAX,Bass,CMMS, Microfon sesi,Mute gibi tuslari bulabilirsin.
external ses kartlari, pc icinde ekstra slot yeri olmayan lar(mini kasa kullanicilari) ve laptop kullananlar icin dir.External ses karlarini pc ine usb ile baglayayabilirsin.eger pc inde fazladan usb girisi yoksa kucuk bir usb hub i alip pc inde usb girisi sayisini arttirabilirsin.Ana karti degistirmekten daha kolay ve ucuz olmasindan external kartlarlar kullanislidir.Externallar kolay kullanilmasi ve baglamasi yuzunden internallardan pahali olabilir.Ama benim sana tavsiyem external.Eger iki bilgisayarin varsa bunlardan biri laptop ise ,bu externall kartlari kendinle tasiyabilirsin.Bazi externaller enrjisini usb den alirlar.yani priz aramana gerek duymazsin.
ben su an external ses karti kullaniyorum ve memnunum.kolay kullanimli olmasi ve shik gorunmesi.uzaktan kumandasi.vs :D.