hassarlı harddisk

HPQ-User
24-08-2009, 21:15   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

deli korsan sormuş:
bilgisyarımın harddiski hasarlı olduğu için söküldü ve değiştirildi. yalnız bana ne tip bir hasar olduğundan bahsetmediler. yalnızca c sürücüsüne erişebildiklerini ama d sürücüsüne erişemediklerini söyledirler ve böylelikle tüm dosyalarım çöpe gitmiş oldu. bana dosyları kurtarmaya çalıştıklarını ama kurtardıkları dosyaların hasarlı olarak geldiğini söylediler. yani geri getirme programları yardımıyla kurtardıkları bir fotoğrafın açılmadığını açılsa bile fotoğraf yerine beyaz bir ekran çıktığını söylediler.

eğer bu dosyalar geri getirme programları yolu ile kurtarılabiliyorsa henüz yok olmamış demektir. bence bu dosyaları kurtarmak için uğraşmadılar. ben bu dosylarımı kurtarmak istiyorum. bu yapmak için de bir harici disk kutusu alıp hasarlı harddiskimi harici disk gibi usb girişinden bilgisayara bağlamak niyetindeyim. böyle yaparak verilerimi kurtarabilir miyim onu öğrenmek istiyorum.

harddiskte hasara neden olan şey mavi ekran hatasıydı. yani bilgisayar tam hoşgeldiniz ekranına geldiğinde mavi ekran verip kendini resetliyordu. bu tip bir harddiskten veri kurtarmada ne kadar başarı sağlayabilirim. şimdiden teşekkürler.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
vista 32bit
1gb ram
200gb hdd

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9.1.2) Gecko/20090729 Firefox/3.5.2

International Affairs
24-08-2009, 21:31   |  #2  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj

http://forum.donanimhaber.com/m_7492114/mpage_1/key_//tm.htm
Burayı inceleyin.
Veya burayı video anlatım mevcut:

Süleyman.
24-08-2009, 21:36   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Dedikleri doğru olabilir, olmayabilir de. İçinizin rahat etmesi için bütün yöntemleri deneyin. Ama dedikleri gibi sabit diskiniz ölmüşse yapılabilecek pek birşey olmayabilir.