hastane polikliniklerindeki sekreter

kozmonot271
16-05-2013, 15:00   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi doktorun yanında duran ve reçeteleri onaylayan sıraları düzenleyen sekreter hangi bölümden giriyor o memurluğa hangi bölümü bitirdikten sonra kpssye giriyor acaba bilen varsa yazabilir mi? tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik bölümünden mi? birde bu tıbbi dökümantasyon... bölümünün kpss alımı nasıldır önerilebilir mi ? biraz detaylı oldu amaellerinize sağlık :)

çhip10line
16-05-2013, 15:29   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 113
864 mesaj

ben özel bir hastanede hasta danışmanı olarak çalışıyorum, tam senin bahsettiğin işi yapıyorum. ama bilişim mezunuyum..çokta tavsiye edilecek bir iş alanı değil bilgin olsun sekreter olacağına sağlık meslek okulu falan okuyarak ATT (acil tıp teknisyeni) ol.. atama şansın daha yüksek olur, ayrıca sekreterlikten daha eğlenceli bir iş :D...

kozmonot271
16-05-2013, 15:57   |  #3  
OP Taze Üye
1 mesaj

yok kardeşim onlar danışman değil mesela bak hasta geliyor ve kimliğini veriyor o da giriş yapıyor ve sıra yazıyor lcd ekranda cıkıyor sıra sonra muayene için sıran geliyor ve verdikleri sıra barkodunu alıyor sonra doktorun yazdıgı reçeteyi onaylıyor ve diğer sırayı çağırıyor şimdiki yeni sistemde her poliklinik odasında bir tane bunlardan var danışmanlık yapmıyorlar anlatabildim mi ? birde diğer sorum  ile ilgili mi ? değil ise tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik bölümü ne iş yapıyor ?

kozmonot271
16-05-2013, 16:00   |  #4  
OP Taze Üye
1 mesaj
Alıntı: çhip10line  
ben özel bir hastanede hasta danışmanı olarak çalışıyorum, tam senin bahsettiğin işi yapıyorum. ama bilişim mezunuyum..çokta tavsiye edilecek bir iş alanı değil bilgin olsun sekreter olacağına sağlık meslek okulu falan okuyarak ATT (acil tıp teknisyeni) ol.. atama şansın daha yüksek olur, ayrıca sekreterlikten daha eğlenceli bir iş :D...
 hatta bunlar gece 11e kadar olan mesai de sırayı bile veriyorlar her oda da bir tane var müthiş istihdam alanı gibi görünüyor sürekli hastane açıldığını düşünürsek ? bence mantıklı geldi lakin bulamıyorum hangi bölüm olduğunu bi gün gidecem sırf öğrenmek için onlara soracağım ya :D kpss de hangi ünvan ve kod? sırra kadem... :)

çhip10line
16-05-2013, 16:02   |  #5  
Yıllanmış Üye
864 mesaj

tamam aynı işi yapıyorum bende, hasta geliyor kaydını açıyoruz, sigortası üzerinden onay alıyoruz, randevusunu ayarlıyoruz, yazılacaksa raporunu yazıyoruz falan fistan, bunun için sağlıkla alakalı bir bölüm okumadım 7 yıldır çalışıyorum, hastaneye bilgi işlem kadrosu için başvurdum, sekreterlik departmanında boşluk varmış oraya yerleştim olay bu.. tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik bölümünü bitirirsen aynı işi yaparsın yada arşivde görev alırsın..

kozmonot271
16-05-2013, 16:04   |  #6  
OP Taze Üye
1 mesaj

devlet için hiç yoktan bi 2yıllık okumam gerek onun için sordum tıbbi dökü... bölümünün ünvanları ya sağlık memuru yada sağlık teknikeri hiçbirşey okumadan gidemeyiz devlet memurluğuna değil mi :S kpss gerekli

çhip10line
16-05-2013, 16:11   |  #7  
Yıllanmış Üye
864 mesaj

evet atama için kpss şart, ama hiç girme bence o işlere ben özele girdiğimden beri uğraşıyorum devlete geçmek için inanılmaz torpil dönüyor 2 kere mülakatta haşladılar, bende vaz geçtim çok şükür işimiz var, maaşımız belli...

kozmonot271
16-05-2013, 18:47   |  #8  
OP Taze Üye
1 mesaj

maşaallah işiniz var :) artık işler çok daha zor lakin puanı aldıktan sonra araya adam sokma işine gerek kalmıyor soksan dahi caiz www.sorularlaislamiyet.com dan baktım puanı almışken araya adam sokma kull hakkı değil tam tersine hakkını korumaktır diyor mesela 85 al... gibi birşey kardeş :) saolasın ilgilendiğin için

mehmetyilmaz97
22-05-2019, 14:53   |  #9  
Taze Üye
3 mesaj

Artık sadece bölüm değil online eğitimler sonucunda alınan sertifikalar ile de hastanalerde bu konumlarda çalışılabiliyor. Ben almaya karar verdim ve kurs arayışına girdim en son bir arkadaşımın tavsiyesi ile İstanbul Boğaziçi Enstitüsü kurumundan eğitim ve sertifika aldım ve gayet de memnunum. Size de kesinlikle tavsiye ederim https://istanbulbogazicienstitu. ... kabul-sekreterligi/