Hata Hata yine Hata delircem bu hayatta :D

punisher16
30-06-2009, 11:18   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
42 mesaj

Geçenlerde foruma açtığım başlık sayesendi kırılan Cd'mi tekrar yazdırmıştım tam oldu diyordum bilgisayara taktım reset attım ve bu hata çıktı ;

Boot From CD:
 1.FD 1.44MB System Type -(86)
 CANNOT : Cannot Boot From CD -  Code : 4

Bilgisayarın bana bi kastı var zannımca ille bi hata vercek :D bu hatının çözümünü bilen açıklamalı şekilde yazabilrmi ? Cevaplarınız için (eğer yazarsanız :D ) şimdiden teşekkürler..

_AFD_
30-06-2009, 11:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
596 mesaj

Bios ayarlarını internetten araştırmanı öneririm eger bir değişiklik var ise bios ayarlarında çünkü  Boot From Cd: gibi şeyler bıos ile alakalı gibi görünüyor.

Bios'unu güncellemeyi dene.Eger başka bir sorun yoksa.

Son Düzenleme: _AFD_ ~ 30 Haziran 2009 11:27
punisher16
30-06-2009, 11:28   |  #3  
OP Yeni Üye
42 mesaj

Bios'tan 1. sıraya Cd room u koydum yine aynı :S

ACABA 2. 3. onlar değişik olsa fark eder mi ?

Son Düzenleme: punisher16 ~ 30 Haziran 2009 11:32
OnlyMann
30-06-2009, 12:02   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
Alıntı: punisher16  
Geçenlerde foruma açtığım başlık sayesendi kırılan Cd'mi tekrar yazdırmıştım tam oldu diyordum bilgisayara taktım reset attım ve bu hata çıktı ;

Boot From CD:
 1.FD 1.44MB System Type -(86)
 CANNOT : Cannot Boot From CD -  Code : 4

Bilgisayarın bana bi kastı var zannımca ille bi hata vercek :D bu hatının çözümünü bilen açıklamalı şekilde yazabilrmi ? Cevaplarınız için (eğer yazarsanız :D ) şimdiden teşekkürler..

Burada bahsedilen FD disket sürücü demektir. hata vermesinin nedeni makinada disket sürücü olmaması olabilir. bunun için makinanın setupundan disketi kaldrımanız gerekir. ayrıca açılışta kullanılacak disklerin sırasını da değiştirmeniz gerekir. 1. cd 2. HDD 0 3. HDD 1  şeklinde olabilir. bu sırlamada FDD varsa onu sıranın altına almalısınız. burada verilen sırlamaya göre açılış yapılmaya çalışılacaktır.  açılış dosyalarının bulunduğu ilk ortamdan açılış yapılacaktır.

eğer mümkünse setup kısmının görüntüsünü koyarsanız yardımcı olunabilir.

ayrıca takılı olan cd de boot işlemi yapalamamaktadır. yani oluşturulan CD boot özelliği yok.

Son Düzenleme: OnlyMann ~ 30 Haziran 2009 12:03
punisher16
30-06-2009, 12:17   |  #5  
OP Yeni Üye
42 mesaj
Alıntı: OnlyMann  
Burada bahsedilen FD disket sürücü demektir. hata vermesinin nedeni makinada disket sürücü olmaması olabilir. bunun için makinanın setupundan disketi kaldrımanız gerekir.
Bunu nasıl yapacağım ? disket sürücü var herhalde içinde disket olmadığı için hata çıkıyor. sıralamada disket sürücüde olabilir zannımca :
ayrıca açılışta kullanılacak disklerin sırasını da değiştirmeniz gerekir. 1. cd 2. HDD 0 3. HDD 1  şeklinde olabilir. bu sırlamada FDD varsa onu sıranın altına almalısınız. burada verilen sırlamaya göre açılış yapılmaya çalışılacaktır.  açılış dosyalarının bulunduğu ilk ortamdan açılış yapılacaktır.

bu sıralamayı hemen deneyeceğim olur inş.

eğer mümkünse setup kısmının görüntüsünü koyarsanız yardımcı olunabilir.
bunu da nasıl yapacağımı bilmiyorum eğer denerim olmassa bi yolunu
ayrıca takılı olan cd de boot işlemi yapalamamaktadır. yani oluşturulan CD boot özelliği yok.
foruma yazdığımda microsoft corparation.img galiba böyle bişey indirdim nero burning roomla bunu başta seçerek boot Cd yaptım yanlış mı yaptık :S

OnlyMann
30-06-2009, 12:23   |  #6  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

neronun kendi içinde boot imajı olmalı onu kullanmalısınız bence. 

disket sürücüyü setup ta kapatabilirsiniz veya yukarıda bahsedilen sırlaamadaki yerini aşağılara da alabilirsiniz.

punisher16
30-06-2009, 12:27   |  #7  
OP Yeni Üye
42 mesaj
neronun kendi içinde boot imajı olmalı onu kullanmalısınız bence. 
bulursam denerim :D kısayolu nerdedir?
disket sürücüyü setup ta kapatabilirsiniz veya yukarıda bahsedilen sırlaamadaki yerini aşağılara da alabilirsiniz.
Sıralamayı Cd rom 2.hardisk 3.floppy yaptım yine hata çıktı HDD diye bişey görmedim FFP mi ne o vardı ama zaten sıralamada yoktu en iyisi kırmak bilgisayarı :D

OnlyMann
30-06-2009, 12:33   |  #8  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

FDD disket sürücü demektir (Flopy Disk Drever).
HDD sabit disk (Hard Disk Driver) 

Nero imajı programın kurulu olduğu klasör içinde olmalı. varsa başka bir cd (boot özellikli) ile açlışı yapınız. yaptığınız cd yi de başka makinalarda da deneyebilirsiniz.