Hata uyarısı engelleme

irfankeskin61
03-03-2008, 05:00   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,248 mesaj

Bilgisayarın verdiği hata uyarılarını windows ayarları ile kapatabilir miyim ya da istemediğim bir hata uyarısını engelleyecek, ekrana çıktığında otomatik olarak kapatabilecek bir yazılım var mı?

Ses ve ekran kartı driver'larının çakışması nedeniyle ekran kartı yazılımım kapanırken hata veriyor ve uzaktan kumanda bu hata uyarı geldikten sonra işe yaramıyor. Uzaktan kumandanın işlevine kavuşabilmesi için hata uyarısının otomatik olarak kapatılması ya da hiç gelmemesi gerekiyor.

(Bilgisayarı uzaktan kumanda ile kontrol edebilmem için bu hata uyarısının hiç gelmemesi ya da gönderme seçeneğine otomatik tıklanması lazım)

Driverleri kaldırıp yeniden kurmayı önermeyin çünkü bu konuda gerekli herşeyi yaptım sorunu gideremedim. Aklıma sadece bu yol geliyor.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Banned
03-03-2008, 10:35   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

sanırım işletim sisteminiz xp. Şu an vistada olduğum için yolu tam tarif edemeyeceğim lakin kendiniz bulabilirsiniz. Bilgisayarım ı sağ tıklayın özellikler seçeneğinden açılan pencerede sekmeleri kontrol edin. Birinde hata raporları vardı gönderme seçeneğini tıklayın.Kaydedin.

Bir diğer seçenek;
Bilgissayarımı sağ tıklayın yönet seçeneğinden açılan pencerede alt kısımdaki hizmetler ve uygulamalar hizmetleri tıklayın açılan pencerede Windows Hata Raporlama Hizmetini bulun sağ tıklayın özelliklerden Önce hizmeti durdurun Sonra Başlanngıç türü seçiminden devre dışı olarak seçip uygula kaydeti tıklayın.

Son Düzenleme: khramn ~ 03 Mart 2008 10:35
irfankeskin61
03-03-2008, 16:56   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
1,248 mesaj

Olmuyo arkadaşım, 2 yolu da denedim olmadı. Bu sefer biraz daha kısa ama yine o hata raporu geliyo.

Windowsun hata bildirimi yapan exe dosyasını bulup hacklemem lazım.

Banned
03-03-2008, 17:06   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Tamam arkadaşım xp ye geçtim . Bigisayarım özelliklerden resimdeki işlemi yapın.Resimde 3 nolu yerde gözüken işareti kaldırarak bu uyarılardan kurtulabilirsiniz.

Yalnız yeni farkettim  sizin sorununuz hata raporlama  işleminin olması değil windowsun bu programı kapatması. Öncelikle programı kaldırıp tekrar kurun veya programla ilgili çözüm arayın.Sizin istediğiniz hata bildirimini kapatsak dahi program çalışmayacak yinede sonlanacaktır.Hata bildirimlerini kapatmak programların çalışmaya devam etmesini sağlamaz.Siz o hata bildiriminde oluşturulan hata raporlarını kullanarak çözüm aramaya çalışın.

Son Düzenleme: khramn ~ 03 Mart 2008 17:16
irfankeskin61
03-03-2008, 23:38   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
1,248 mesaj
khramn
Tamam arkadaşım xp ye geçtim . Bigisayarım özelliklerden resimdeki işlemi yapın.Resimde 3 nolu yerde gözüken işareti kaldırarak bu uyarılardan kurtulabilirsiniz.

Arkadaşım senin dediğin işlemi zaten yaptım ben. Hatta daha önce bahsettiğin 2. yoluda denedim olmadı.
khramn
  Yalnız yeni farkettim  sizin sorununuz hata raporlama  işleminin olması değil windowsun bu programı kapatması.
Windows programı kendi otomatik kapatmıyo. Ben programı kapatmadığım sürecede problem vermiyo. Yanlız programı kapatmak istediğimde bu uyarı çıkıyo. Yalnız dediğinde haklı olabilirsin. Öyle de sanıyorum (hata görüntüleme kapanıncada bu uyarı çıktığına göre). Ses diveri ile uyuşmazlık yüzünden programın kapanması anında windows bu uyarıyı veriyo. Her zaman versin benim için sorun değil. Sonuçta sadece gönderme seçeneğini tıklayıp işime devam edeceğim ama bilgisayarı kumanda ile kullandığımdan bu uyarı sorun çıkaryo. Tv yazılımının kapanıp masaüstünü kumanda ile kullanabilmem (uzaktan kumanda ile bilgisayarı kapatabilmem için) bu uyarı mesajını hiç almamam ya da uyarının çıkar çıkmaz otomatik olarak kapatılması lazım. Aksi taktirde kumandanın işlevi bitiyor. Herşeyi bozan sadece bu uyarı.
khramn
Öncelikle programı kaldırıp tekrar kurun veya programla ilgili çözüm arayın.Sizin istediğiniz hata bildirimini kapatsak dahi program çalışmayacak yinede sonlanacaktır.Hata bildirimlerini kapatmak programların çalışmaya devam etmesini sağlamaz.Siz o hata bildiriminde oluşturulan hata raporlarını kullanarak çözüm aramaya çalışın.
Programı kaldırıp yeniden yükleme konusunda herşeyi yaptım. Bilgisayarı baştan formatlayıp sadece bu program ve ses driverini kurmayı dahi denedim (ses driveri önce) ama çözemedim. "Sizin istediğiniz hata bildirimini kapatsak dahi program çalışmayacak yinede sonlanacaktır" demişsiniz. Benimde aradığım zaten bu yani benim için dedikleriniz biçilmiş kaftan. yapmak istediğim sadece bu uyarı mesajı geldiğinde otomatik olarak kapanmasını sağlamak (Mause ve klavyeye dokunmadan). Programıon çalışmaması önemli değil. Zaten bende kapatmak istiyorum. Hatta daha açık bir dille -bu uyarı zaten programı kapatmak istediğimden geliyor- benim yapmak istediğimse bu uyarıyı almamak ya da otomatik kapatmak.

Sorunumla ilgilendiğiniçin teşekkür ederim.

irfankeskin61
04-03-2008, 01:09   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
1,248 mesaj

Tamam ben bi yolunu bulup hallettim arkadaşım. Oh be kaç gündür kafayı yıyeektim yaw. İlgilendiğin için sağol