Sınav filmi Eylül ayında vizyona girecek sanıyorum; öğrencilerin sorunlarını anlatan bir gençlik dizisi olacak ve dünyaca ünlü oyuncu Van Damme da bu filmde yer alacak. Benim filmi buraya konu etmemin nedeniyse filmin içeriğinden çok bir soru ile ilgili:
Turkcell kullanıcıları bilirler; bir ay kadar önce Sınav filmi ile ilgili bir mesaj aldık ve bu mesajda 'Sizce hayattaki en zor sınav nedir' diye bir soru soruluyordu ve cevabı en yaratıcı bulunana filmde yer alma hediyesi veriliyordu. Ben en başta çok önemsemediğim için çok üstünde durmadım ancak sonra bu soruyu biraz düşündüm ve aklıma şunlar geldi:
"Yaşarken o kadar çok sınav oluyoruz ki, yaşayana göre en zor sınav kavramı değişir; çünkü insanoğlu girdiği sınavları, yaşadığı zorlukları hep 'en' olarak düşünür; keza bir aşk acısı çeken zor bir sınavdan geçtiğini düşünür, acı çeker, ama doğuştan özürlü olan birinin hayata karşı verdiği sınav kadar zor olabilir mi bu? Yine de en zor sınavı soruyosanız aklıma ilk gelen şu oldu: Bir yakınınız bitkisel hayattaysa ve fişini çekme gibi bir durumla karşı karşıyaysanız bence bu en zor sınavdır hayatta; herkesin başına gelmez ama sevdiğinizin elinden hayatını alıyor gibi hisseder, kahrolursunuz, ve sınavın sonucu genelde aynı olur: Ölüm..."
Hayat bir sınavdır zaten, değil mi?
Size göre hayattaki en zor sınav nedir, aklınıza ilk olarak ne geliyor?