Hayır, mikrodalga fırın ile iPhone şarj olmaz

CHIP Online
23-09-2014, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Son zamanlarda interneti saran çılgın bir söylenti yüzünden pek çok kişi iPhone'unu kaybetti!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/hay ... rj-olmaz_49686.html

Resimlerle: iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı yakından görün!

Yeni bir teknoloji için saatlerce, günlerce ve hatta haftalarca önceden ödemeye yapan ve bu cihaza kendilerini hazırlayan insanların doğru olmayan marketing çalışmalarına ve muzipliklere kurban düşebildiklerine inanmak çok zor değil ve iOS 8 konusunda da olan tam olarak bu idi.


Geçtiğimiz günlerde internet üzerinde beliren bir fotoğraf, iOS 8'in telefonlara "Wave" adlı yeni bir özellik getirdiğini söylemekteydi. Bu yeni özellik ise iPhone'un mikrodalga fırın içerisinde hızlı bir şekilde şarj olması idi. Öyle ki, hazırlanan bu poster Apple'ın resmi açıklamalarına oldukça benzemekteydi ve cihazın 300 saniyeden daha fazla "şarj" edilmemesi gerektiğine dair bir uyarı bile içermekteydi. Tabii ki kendisinden önce yayılan pek çok poster gibi bu da sadece bir şakanın ürünüydü ancak pek çok insan bu şakaya kurban düştü.


Varlığı iddia edilen bu "Wave" sisteminin çalışma şeklinin de açıklandığı bu "reklama" göre "cihazınızı bir ev mikrodalgası içerisinde bir buçuk dakika süresince tutarak Wave-şarj edebilirsiniz." Çalışma sistemini açıklamak için ise iOS 8'in yeni sürücüler sayesinde telefonunuzun radyo ağını mikrodalga frekansları ile senkronize edebildiği söylenmekte. Tabii ki tekrar belirtmek gerekiyor: Bütün bunların tamamı sadece birer hayal ürünü.


Ve mikrodalga fırının gerçekte sebep olduğu şey... Haberimizin devamında.


Tüm Konu: Hayır, mikrodalga fırın ile iPhone şarj olmaz

Resimlerle: iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı yakından görün!

Kaynak: www.chip.com.tr