Ekran kartım onceleri hic sorun yapmazdı ama son zamanlarda havaların ısındıgı günlerde oyun oynarken 70 dereceyi buluyor. Bilgisayarım bu aralar kendi kendine restart atmaya basladı, ekran kartının fazla ısınması mı restart sorununa yol acıyor? Eger ekran kartı sorunu degilse bu sorunu bulabilmem ve halledebilmem icin onerileriniz neler ?
HD 3450
Anakart ısısı : 45 derece
CPU ısısı : 76 derece
Aux ısısı : 50 derece
Gpu ısısı: 64 derece (oyun acıl degil suanda)
WDC ısısı : 70 derece
evet ısıdan oluyor büyük ihtimal 70 derece o kart için fazla o.c yaptınmı bilmiyorum ama yaptıysan normala geri al ve kart fanını temizle kasa fanlarınıda aynı şekilde kontrol et tekrar dene kolay gelsin
Ekran kartım 3-4 aylık over clock yapmadım, yapmaya calısmıstım ama olmamıstı. Suanda fan hızı ayarlamaya calısıyorum. Bu arada fan hızı %22 de seyrediyo, gecen arkadasıma everest kurdum onun fan hızına baktım %65 lerde seyrediyodu. Sorun fan hızı olabilir mi ? Soylemeyi unuttugum birsey var yazdan beri kasanın sag taraftakı kapagını cıkarttım cıkartmasam her bilgisayar acılısında restart atıyodu.
bu ekran kartında nasıl oyun oynayabiliyorsun flash oyun falanmı??
arkadaslar neyse saka bi yana vantilatörü bilgisayarın azına dayadım suanda ısı degerlerini yazıyorum ;
Temperatures
Motherboard
42 °C (108 °F)
CPU
70 °C (158 °F)
Aux
50 °C (122 °F)
GPU Diode
51 °C (124 °F)
WDC WD1600JS-23MHB0
62 °C (144 °F)
Cooling Fans
CPU
2766 RPM
GPU
22%
ATI Radeon HD 3450 aynı ekran kartı bende de var. Şu ana kadar bir problem yaşamadım. Oyun oynamadığımdan olabilir. Kasanızın içini, fanları v.b. elektrik süpürgesi ve kuru eski bir diş fırçasıyla temizleyin. Kasayı kapalı, hava almayan bir yer yerine açık bir yere taşıyın. Eğer bunlarda olmazsa yeni bir fan düşünebilirsiniz.
fan takmayı anlatabilir misiniz nasıl yapcam simdi su kendi sogutucusunu cıkartıp fanı mı takıcam ?
http://www.hardwaremania.com/for ... an-takma-53178.html Burada kısa bir özet geçmişler bu ek fan olayı ile ilgili. Acemi iseniz Vatan Bilgisayar gibi teknik hizmet veren yerlerden hem ek fan satın almada hemde motaj da yardım eden yerlerden yardım alın.
daha onceden bu konu ıle ılgılı olarak konuda bı arkadasa yardım etmıstım ordan verdıgım cevapta rıva tunnerı kullanara yapabılırsın
https://www.chip.com.tr/forum/ekr ... 522_wp1.html#886306
bilgisayarcıya danıstım fan taktırmamamı eger ki taktırırsam garanti dısı olacagını soyledi ısıyı dusurmem icin baska onerisi olan var mı ?
DEXTER 26]bilgisayarcıya danıstım fan taktırmamamı eger ki taktırırsam garanti dısı olacagını soyledi ısıyı dusurmem icin baska onerisi olan var mı ?[/alıntıDonanımsal bir ekleme veya düzenleme yaparsanız garati kapsamından çıkar. Eğer kasanın arkasında hologramlı yapıştırma gibi bir şey varsa kasayı açtığınız zaman,kasayı açmanız bile bilgisayarı garanti kapsamından çıkarır.
fan hızımı arttırmam gerekiyor hd 3450 nin fan hızını arttırmama yardım edebilcek var mı acaba ?
ati catalysts control center dan fan hızını ayarlayabilirsiniz.
bir de şunu demek istiyorum ama lütfen yanlış anlamayın kardeşim.
3450 ekran kartı epey düşük bir model.
eğer yenilemeyi düşünürseniz sisteminizi ayrıntılı bir şekilde yazarsanız yardımcı olabiliriz size.