DualCore Intel Pentium D 925 işlemci
Gigabyte GA-VM900M v1 anakart
3gb ddr2 667 mhz ram
550 watt high power psu
arkadaşlar hd4770 gddr5 128 bit almak isityorum bazı sorularım olcak
1--- bu sisteme uyar mı ve performansı nasıl olur
2--- gunumuz oyunlarını yüksek kalitede oynayabılır mıııyım ( cod6 pes2010 gta 4 gibi )
3--- hd 4770 in asus sapphire HIS radeon gıbı farklı türlerinden hangısını tercıh etmelıyım farkları nelerdır
ilgilenen herkese tesekkur ederım 4770 üzerinden yorum yaparsanız sevinirim
hd 4770 alsam mı almasam mı ??
1.)Sisteme uyar. Performans konusunda tabiki yeni nesi işlemciler ile çalışmasından daha düşük bir performans verir ama yinede artan performans performans demektir. Şuanki ekran kartınız söylememişsniz ama tahminimce çok fark hissedeksiniz.
2.)GTA 4'ü Low-Medium arası oynarsınız(Tüm pacthlerini yüklemelisiniz) diğer güncel oyunların bazılarını high bazılarınıda medium seviyede oynarsınız.
3.)Esasında bu sorunuz birazda sizin bütçeniz ile ilgili, bu firmalar arasında firmaya göre fiyat farkı oluyor. Eğer ben bir kart alacaksam ve bu kart ATI ise ben Sapphire tercih etmeye çalışırım ama bütçem kısıtlı ise diğer markalarada bakarım.(HIS, Powercolor...vs vs) (Bazen çok bazende az fiyat farkı olur, modele göre...) Bu markalar arasında genel olarak soğutma sistemi ve kartta kullanılan malzeme(Buda sağlamlığı yada kaliteyi etkiler) yapısı farklı olabilir. Sonuçta kart üstündeki GPU aynı GPU'dur... ;)
1.)Sisteme uyar. Performans konusunda tabiki yeni nesi işlemciler ile çalışmasından daha düşük bir performans verir ama yinede artan performans performans demektir. Şuanki ekran kartınız söylememişsniz ama tahminimce çok fark hissedeksiniz.gta4 denemedim ama crysis ve crysis warheadı very highde sorunsuz oynuyorum bu kartla öyle midyumda oynar falan demişsiniz büyle bi durum yok olsa bile en çok yüksek çözünürlükte olur oda monitüre baglı oyle bir monitörünün olacagını sanmıyorum arkadaşın2.)GTA 4'ü Low-Medium arası oynarsınız(Tüm pacthlerini yüklemelisiniz) diğer güncel oyunların bazılarını high bazılarınıda medium seviyede oynarsınız.
3.)Esasında bu sorunuz birazda sizin bütçeniz ile ilgili, bu firmalar arasında firmaya göre fiyat farkı oluyor. Eğer ben bir kart alacaksam ve bu kart ATI ise ben Sapphire tercih etmeye çalışırım ama bütçem kısıtlı ise diğer markalarada bakarım.(Bazen çok bazende az fiyat farkı olur, modele göre...) Bu markalar arasında genel olarak soğutma sistemi ve kartta kullanılan malzeme(Buda sağlamlığı yada kaliteyi etkiler) yapısı farklı olabilir. Sonuçta kart üstündeki GPU aynı GPU'dur... ;)
gta4 denemedim ama crysis ve crysis warheadı very highde sorunsuz oynuyorum bu kartla öyle midyumda oynar falan demişsiniz büyle bi durum yok olsa bile en çok yüksek çözünürlükte olur oda monitüre baglı oyle bir monitörünün olacagını sanmıyorum arkadaşıGTA 4'ü low medium arası rahat oynatır dedim. Diğer oyunlarıda high yada medium seviyede oynayacağınıda söyledim.(Çoğunluklada high diyebiliriz, evet...)
Katılıyorum mutlaka very high seviyede oynayacağı oyunlarda vardır, 4770 güçlü bir kart ama bunları söylerken arkadaşın işlemcisinide hesaba kattım. ;)
Ekran kartını HD4770 alabilirsin.Oldukça tutumlu ve ısınma sorunu olmayan yüksek o.c kapasiteli bir ekran kartıdır.Çok basit bir şekilde GPU yu 1GHZ seviyesine çekebilirsiniz.Bu sayede GTS250 den çok çok daha perfonmanslı hale gelecektir hemde ne kadar o.c etmiş olsanızda GTS250 nin güç tüketiminin yanına bile yaklaşamassınız ancak burada üzerinde durulması gerekn bir konu var.İşlemciniz ekran kartının darboğaza sokacaktır yani ekran kartından tam verim alamayacaksınız.Ben E4600 ü 3.1GHZ hızında kullanıyorum ancak yinede ekran kartını engelliyor bu yüzden HD4770 den yüksek bir modeli alsanız bile verim alamassınız aksine donmalar yaşarsınız ( cpu dan gelen verinin tam zamanında gelmemesi yüzünden ).Uuuuzun lafın kısası HD4770 tam size göre yakın zamandada CPU nuzuda degiştirin derim :)
kesın hd4770 alcam
son bır soru bu kartın pixel shader i kaç ?
ilgilendiğiniz için teşekkürler
bu işlemci için soyledıklernız canımı sıkıyo
1 ------- yanı bu kartı alsam da su ankı işlemci ile iş yapmaz mı
2 ------ madem işlemci yenılememız gerekıo benım anakarta uyan en iyi işlemci hangısı
kart sisteme uyar. fiyat/performans açısından iyi, performans açısından ehh işte bir kart.
bütçeyi yükseltip 5770, 5850 civarı bi kart alın. olmadı, 4890 vapor olabilir.
HD4770 güzel karttır ancak işlemciniz darboğaza neden olabilir oyunlarda takılmalar ve fps düşüşleri görebilirsiniz.
ya ben sürekli takip ediyorum bu forumu şu alien_fx kim?
hiç bişey bildiği yok atıp tutuyor sürekli saçma sapan önerilerle insanların kafasını karıştırıyor
allah aşkına şu yukarıdaki verdiği cevabın konuyla uzaktan yakından bi ilgisi varmı
kuru gürültü yapıp forumun seviyesini düşürmeyelim arkadaşlar