selam arkadaşlar, bu gece hd 4850 1 gb gddr3 256 bit ekran kartı aldım... acaba nasıl bi tercih yaptım... özellikleri falan nasıldır, bilgilendirirseniz çok sevinirim...
HD 4850
Keşke almadan önce bir sorsaydınız neyse almışsınız artık fena bir kart değil çoğu güncel oyunu medium-high seviyesinde oynatırsınız.
https://www.chip.com.tr/video/Ati ... kran-karti_441.html
burada onun 512mb lık olanı tanıtılıyor. o zaman için 700 dolarlık kartlarla kapışıyordu.bendede var powercolorun çok memnunum.
Sisteme göre değişir.Sisteminin özelliklerini yazarsan düşüncemizi bildirmek daha kolay olacaktır...
arkadaşlar açıkçası iyice bi araştırıp aldım ekran kartını, dengi kartlara baya bi fark atmış ve tavsiye edilen bi kart... sisteme gelince sistemim aslında çok da iyi diil
intel pentium4 3.00ghz(sanal çift çekirdek) lga 775 soketli
1.5gb ddr400 ram
80 gb harddisk
ve en çok korktuğum özellik: psu Aopen 300watt
bilmiyorum; hani özellikle bu psu çok sıkıntı yaratır mı, ama forumlarda 300wattla sorunsuz kullananlar olduğunu okudum...
yorumlar için teşekkürler...
Sorunsuz Çalışırmı Çalışır Ama Sabah Duman Kokusunu Alma İhtimalın Var En Azından 450 W Falan Olsa Yeterdi Kart Olarak 5770 Alabilirdin Ama Arada Cok Az Bir Performans Farkı Fark Üzülmeye Degmez Cok Güzel Kart H.O<
yok mu yorum arkadaşlar, özellikle psu için...
520W gerçek psu yeterli olacaktır.
o işlemciye gitmez o ekran kartı.darboğaz yapabilir.
1.5 gb 400mhz ram ile de pek bir performans alamassınız.
eğer ekran kartı diğerleri ile denk olsaydı tercih hoş derdim çoğu oyunu medium-high oynarsın.geçen sene almak isteyipte alamadığım karttı.
ama hd5*** serisi geldi onu da düşün.
***Psu al kesinlikle kaldırmaz o psu onu.yakarsın kartını***
o işlemciyle 4850 ekran kartı bilemem nasıl olur
darboğaz kesin gibi.
peki arkadaşlar benim elimde bir de 350 wattlık codegen marka psu var, acaba onu taksam yine bi sorun olur mu??? bir de acaba bu iki psu yu kasada aynı anda kullanabilir miyim???
520W gerçek psu yeterli olacaktır.520Wo işlemciye gitmez o ekran kartı.darboğaz yapabilir.
1.5 gb 400mhz ram ile de pek bir performans alamassınız.
eğer ekran kartı diğerleri ile denk olsaydı tercih hoş derdim çoğu oyunu medium-high oynarsın.geçen sene almak isteyipte alamadığım karttı.
ama hd5*** serisi geldi onu da düşün.
***Psu al kesinlikle kaldırmaz o psu onu.yakarsın kartını***
520W PSU ile 5850 çalışır :))
400-450W gerçek PSU işini görecektir.
beyler tamam da pclabs'in inceleme bölümlerinde bu kartın takılı olduğu bir sistemin toplam 220.5 watt çektiği ölçülmüş, yani eğer bu doğruysa 300watt'ın hayli hayli yetmesi gerekmez mi, link aşağıda:
http://www.pclabs.com.tr/2008/07 ... n-hd-4850-testte/5/
iyi de senin sistem sadece ekran kartından mı oluşuyor kardeşim.
birde şu var sendeki 300 watt power kaliteli bir power mı?
eğer değilse zaten gerçek 300 watt değil o.ancak 230 watt güç sağlayabilir.
beyler tamam da pclabs'in inceleme bölümlerinde bu kartın takılı olduğu bir sistemin toplam 220.5 watt çektiği ölçülmüş, yani eğer bu doğruysa 300watt'ın hayli hayli yetmesi gerekmez mi, link aşağıda:Yük altında mı 220W ? :)
http://www.pclabs.com.tr/2008/07 ... n-hd-4850-testte/5/