Merhaba; Videoyu gördüm paylaşmak istedim. Video' dada görüldüğü üzere HD 5870' in Ve GTX 295 'in Crysis gibi fazla güç gerektiren oyunlarda ne kadar güç tükettiğini gösteriyor. HD 5870 ( 300,304,305,308,315, VS ) watt değerlerinde seyirederken, GTX295 ise ( 385,395,398,400,405, VS ) gibi watt değerlerinde seyrediyor.. Bu görüntülü test videosundan da anlaşıldığı gibi , kesinlikle HD 5870 e gerçek değerleri taşıyan, %80 gibi bir verimliliğe sahip , OCZ, HİGHPOWER gibi kaliteli 450 watt bir PSU demekki yeterli olacaktır. Ancak GTX295 te görüldüğü üzere sürekli , vede sık sık 400 lü rakamların üstünde seyirettiği için, Yine aynı şekilde gerçek değerleri taşıyan, %80,90 verimliliğe sahip, En az 550 PSU gerekecektir.
Not : Ne olursa oLsun Oradaki GTX295 e hayran oldum çok asil ,karalı , vede kendinden çok emin bir duruşu var :)
HD 5870 VS GTX 295 PSU Kullanımı
Bu forum kilitli bir forumdur. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.ATI HD 5870 için en az 500 watt, Nvidia da GTX 295 için en az 680 watt güç ünitesi tavsiye ediyor.
Asıl bana göre ilginç olan her ik ekrankartınında , videoda görüldüğü gibi oyundaki sahnenin yoğunluğuna vede zorluğuna göre sürekli watt değerlerini değiştirmeleri. Buda nedemek oluyor ? O/C li ekran kartlarının ne kadar PSU düşmanı olduklarını ortaya çıkartıyor. Düşmandan kastım , Yani kesinlikle O/C PSU yu adeta emiyor. Ki , o/c olmayan kartlarda bile demekki sürekli oyun içerisinde PSU watt değerleri değişiyor. Ama dediğim gibi oyundaki yoğunluk arttıkça ekran kartınında sürekli değişkenlik göstererek watt değerinin inip çıkması çok ilginç. Üstelik bu değişkenlik 1-2 dakika ara ile değil 1-2 saniye aralıklarla sürekli oluyor. Şimdi Çok iyi anladımki, Ekran Kartında PSU çok büyük yer teşkil ediyor.
HD5870, GTX295 ın ısını bıtırmıstır,kısa ve nettır.