merhaba arkadaşlar, ben pc konusunda oldukca yeni sayılırım.yeni bir pc toplamak istiyorum , toplamak istediğim pc de , AMD/ATI HD 5970 ekran kartı ve Phenom II X6 1090T BE işlemci kullanmak istiyorum.Bununla alakalı olarak kasa dahil istediğim donanımlarla uyumlu bir sistem önerirmisiniz bana fiyatı ile birlikte yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.(oyun için)
hd 5970 ve Phenom II X6 1090T BE
1090 T yi şuan bulman imkansız eğer hemen toplayacaksan şöyle olabilir:
Ekran kartı :
HD 5970 ---- 1213 TL
İşlemci :
i7 930 ---- 527 TL
Anakart :
GIGABYTE X58A-UD7
---- 684 TL
Ram :
OCZ 6 GB i7
------ 450 TL
Kasa :
Armor+ 6000BWS ( tercihe göre değişebilir ) ----- 421 TL
Güç kaynağı :
HIGH POWER 1000 W
----- 351 TL
Monitör :
LG LED 24"
---- 615 TL
BD-RW :
LG 10x BD RW
---- 404 TL
HDD :
Samsung Spinpoint 1 TB
---- 166 TL
Sanırım düzeldi İnşallah tekrar bozulmaz :S
mete kardesim yardimin için çok teşekkür ederim.kafamdan geçen fiyatta ortalama bu civarda idi. bu arada 2010 3. çeyrekte makinayı toplamayı düşünüyorum umarım o zamana kadar 1090 T piyasada olur.ve tabiiki başka önerileri olan arkadaşlarım varmı.DDR3 değilde DDR5 olsa olmazmı çünkü kullanmak istediğim ekran kartı DDR5.cehaletim için bağışlayın. önerileri bekliyorum.....
onu demiyorum eleanor mete nin tavsiye ettiği ram'ler DDR3 ekran kartıyla uyuşmazlık söz konusu olurmu diye sordum? konuyla alakalı kasa dahil fiyatlarıyla başka sistem önerileri bekliyorum.
şimdiden sağolun
zaten ddr5 ram yok
performansta hiçbir düşük ve uyuşmazlık olmaz
zaten ekran kartı ddr5 olsun ramler ddr2'dede aynı performası alır ddr3'tede aynı performansı alır
Arkadaşın oluşturduğu sistemdeki bütün parçalar en iyilerinden oluşmakta zaten. Onun için kafana takma kardeş, paran varsa al bu sistemi; hayatını yaşa... =)
Bi de 2010'un 3. çeyreğinde alcağını söylemişsin. Tabi o zamana çok şey değişir. İşlemciyi AMD Phenom II X6'lar ile değiştirebilirsin tabi... Böyle bile süper ötesi bi sistem. Param olsa düşünmeden alırım bunu.. Ah para ahh.. Lidyalılar, ben sizin.. :D
Not: tek kötü seçim harddisk olmuş. F3 varken F1 yazmışsın. Onu şununla değiştirelim yani ;
SAMSUNG HD103SJ Spinpoint F3 1TB7200Rpm SATA2 32MB HDD
Haklısın murat32nba dikkatsizliğime denk gelmiş F3 olursa elbette daha iyi.. Bu arada eğer 3.çeyrekte alınacaksa 1090T alınabilir o zamana tabii ona göre anakartta seçilir ama şuan alabiliyorsanız mutlaka yazdığım sistemi alın
Phenom X6 zaten çıktı ve piyasada test sonuçlarıda mevcut fakat sentetik testlerdeki görüntüsü halen aynı core İ7 exterme editionlar ile baş edemiyor ama sonuçta amd işlemciler sentetiklerdeki başarımı ile gerçek işlerde ve çok abartılı yük getiren işlemlerde intele toz yutturabiliyor rahatlık ile fiyat performansta.
Fiyatına gelince İ3 işlemciler ile aynı fiyata satılıyor türkiyedede bir kaç firmada var diyorlar ne denli doğru bilmiyorum sitelerinde yok böyle bir ürün.
hey maşşşşşallllahhh bu sistemi 30 sene kullanırım vallahi :D
tüm yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar.kararımı verdim,mete kardeşimin önerdiği sistemi kurucam.gereken yardımı aldım konuyu kilitliye biliriz sağolun.
Yalnız HDD yi Samsung F3 alın benim yazdığımda F1 onu değiştirirseniz tam süper olur .... Hayırlı Olsun ...
Amd x6 1090T iu an vatanbilgisayar stoklarında mevcut.Hd5970'i en ucuz alabileceğiniz yeri önerdim;
http://www.vatanbilgisayar.com/amd-hdt90zfbgrbox-phenom-ii-x6-1090t-black-edition-3.2ghz--3.6ghz-turbo-core-9mb-cache-islemci/productdetails.aspx?I_ID=44229
http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=25641