HD film izleme ayarı

osmanlisultani
23-03-2011, 16:30   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 3
71 mesaj

Birkaç gün önce http://www.sony.com.tr/product/v ... Type=TechnicalSpecs linkindeki cihazı aldım,ama cihazın ekran performansından pek memnun değilim. Galiba birkaç ayar yapmak gerekiyor ama nasıl bir ayar yapacağımı bilmiyorum,yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. Sorunlarım şu şekilde;

1. sorunum : Cihazdan HD kalitesinde film izleyemiyorum;acaba ekranım HD yi tam olarak göstermiyor mu?

2. sorunum : Cihazı hdmi kablo ile lcd tv ye bağlıyorum, fakat bir türlü görüntüyü her iki ekrana aynı anda aktaramıyorum,ne yapabilirim?

Not: Ekran kartı driverim güncel

fbli
23-03-2011, 17:51   |  #2  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,158 mesaj

VLC Player i deneyin. HD izleyemediğinizi nereden anladınız? Ekranınız FullHD değil. HD Ready yani 1366*768. Yani çözünürlük bu ayarda olmalı. Çift ekran konusunda ise kullanma kılavuzunda yazabilir.          Fn + F5 veya Fn + F7 ile farklı ekran modları kullanılabiliyor diye biliyorum.

osmanlisultani
23-03-2011, 18:56   |  #3  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 3
71 mesaj

önce ikinci sorunumdan başlamak gerekirse;

Notebookumu,hdmi kablo ile HD LCD TV'ye bağladığım zaman bir türlü 2 ekrandan da aynı andan görüntü alamıyorum; daha doğrusu TV den alıyorum ama notebookta sadece ama sadece masaüstü arka planını görebiliyorum(üstünde herhangibir ikon dahii yok,sadece masaüstümdeki resimi görüyorum ve sanki ekran donmuş,kalmış gibi görünüyor). Hatta LCD TV 'ye yansımış olan notebook ekranımın kenarlarını da göremiyorum!(mesela başlat simgesi).

Ekranlar arası geçiş de Fn+F7 ile yapılıyor bu modelde, ve ben tüm varyasyonları denememe rağmen başarılı olamadım.

1.sorunumda ise vlc media player ve kmplayer da da hd vidyolar izledim fakat, bana hiç görüntü kalitesi hiç hd gibi gelmedi ve çözünürlük ayarım da  1366*768

fbli
23-03-2011, 19:21   |  #4  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
1,158 mesaj

HD demek zaten çok kaliteli görüntü demek değil. HD nin kaliteyle pek bir alakası yok. Kalite ayrı şey çözünürlük ayrı şey. Video zaten çok iyi değilse çözünürlüğü ne kadar arttırırsan arttır sadece detaylar ortaya çıkacaktır. Elimdeki bazı filmleri Full HD çözünürlüğe çevirince görüntünün aynı sadece çözünürlükten dolayı görüntünün detaylarının arttığını farkettim.
İki ekran da ise Catalyst Control Center den dene. Ama dikkatli olmazsan görüntüyü kaybedebilirsin. Geri getirmesi ise zor olabilir.

Erşah
24-03-2011, 16:16   |  #5  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj

Gidip bi tane orjinal hd DVD film al ve izle.Gör farkı.Öyle internetten izlediğin videolar hd cihazlarda fark etmez.Ayrıca hiçbir video çeviri programı normal bir videoyu HD hale getirmez.Sadece çözünürlülüğünü pixel cinsinden arttırır.

fbli
24-03-2011, 16:24   |  #6  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
1,158 mesaj

Ben de onu kastetmiştim. Görüntünün büyüklüğünden dolayı detaylar daha net çıkıyor.