arkadaşlar ben pc yi format atcam şimdi 2 tane sistem kullanıyorum vistayı kurarken biçimlendirme çok yavaş oluyor onun yerine xp yi açıp ordan kurcam bölümü biçimlendirsem bi sorun olurmu yada performansta değişme bide vistayı kurcam bölümü xp den biçimlendirdikten sonra sonra aynı bölümün disk hatalarını dentlemde yapıyım diyorum nasıl olur yardım ederseniz sevinirim
hd sorunu
Hızlı biçimlendirmede olası bazı disk hataları gözden kaçabilir.en iyisi vistanın kendisi ile biçimlendirmen ve disk hatalarını da vista ile yapman.
Hızlı biçimlendirmede olası bazı disk hataları gözden kaçabilir.en iyisi vistanın kendisi ile biçimlendirmen ve disk hatalarını da vista ile yapman.ama vista hemen biçimlendiriyor hd i ama xp zaten kurulu ordan vista kurcam bölümü yavaş biçimlendiriyim diyorum biçimlendirme bittkten sonrda denetleme yaparım daha sonra o bölüme vistayı kurarım diye düşündüm ama derseniz sen yinede hızlıda olsa vistanın kendisyle biçimlendir daha sağlıklı olur diye onuda yaparım hangisi daha iyi sizce ???Son Düzenleme: vatansever1934 ~ 28 Haziran 2009 18:46
tabi ki vistanın kendisiyle yapman daha sağlıklı olacaktır.hdd çok mu büyük boyuta sahip?format atarken aceleye getirmeyip yavaş yavaş yüklemen gerekli driver ve programları da tek tek yükleyip kurman sana daha kararlı bir vista sunacaktır.
160 gb vistayla kurarken 1 dk bile sürmüyor hemen biçimlendiriyor ama xp de öle değil yavaş biçimlndir hızlı biçimlndir diye seçenek var vistada böle bi şey yok hemen biçimlendiriyor hd i... işte bende onu dedim hızlı biçimlnedirsede vistaylamı biçimlnedir diyorsun ....... yavaş yavaş yükle derkne drken yni herdriver yüklemden sonra yeniden başlat diyorsun
Aynen öyle diyorum.vistada yavaş biçimlendir gibi bi seçenek yok o yüzden verilen ayarları kullan.driver yüklerken de yeniden başlatma istediğinde yap geciktirme.
kurdum valla çatır çatır çalşıyor hemde service pack 2 orjinal i kurdum katır gibi oldu vista uac daha güzel olmuş onu farkettim öle he zaman çıkmıyor öcü gibi
win7ye benzetmişler desene.ii olmuş o zaman.gerçi ben kapatıyordum onu ama neyse :)