Arkadaşlar herkese selam öncelikle
Bilgisayarın başında rutin oyun oynuyordum
Hd Tune programını bi çalıştırıyım dedim
Bi baktım ki ''Biyerde warning yazıyor '' bu nedemek
HDD bozulcakmı yoksa bozulmuşmu bitarafları
Bad Sektor yok ama telaşlandım bidde siz bakın;
Hd Tune Uyarı Veriyor!
Ultra DMA CRC error rate" de gözüken sorunlar veri aktarımı hataları ile ilgilidir. Genellikle kablolar ve/veya bağlantı uçlarındaki zayıf temas yüzünden kaynaklanır.
SATA kablolarında dikkat edilmesi gereken bir unsur vardır. O da kabloyu aşırı bükerek iç kırılmasına sebeb olmamak.
Bazen farkında olmadan kablonun iç yapısına zarar verebiliriz. Bu durumda hata oranı hızla artmaya başlar.
Elimde anakart kutusundan çıkmış, yepyeni 3 adet kablo var. 3'ünüde sistemden sökerek, değiştirmek durumunda kaldım. Durup dururken CRC hata oranı fırlamış ve HDD performansı hissedilir derecede düşmüştü. Kablo değişiminden sonra CRC hata oranındaki artış son buldu. Hem de her seferinde.
Kablo kalitesi çok önemli.
Not: cevap alıntıdır...
Umarım cavap olmuştur...
bana cevap oldu:) kabloların böle sorunlar yaptığını bilmiodum :)
Ultra DMA CRC error rate" de gözüken sorunlar veri aktarımı hataları ile ilgilidir. Genellikle kablolar ve/veya bağlantı uçlarındaki zayıf temas yüzünden kaynaklanır.
SATA kablolarında dikkat edilmesi gereken bir unsur vardır. O da kabloyu aşırı bükerek iç kırılmasına sebeb olmamak.
Bazen farkında olmadan kablonun iç yapısına zarar verebiliriz. Bu durumda hata oranı hızla artmaya başlar.
Elimde anakart kutusundan çıkmış, yepyeni 3 adet kablo var. 3'ünüde sistemden sökerek, değiştirmek durumunda kaldım. Durup dururken CRC hata oranı fırlamış ve HDD performansı hissedilir derecede düşmüştü. Kablo değişiminden sonra CRC hata oranındaki artış son buldu. Hem de her seferinde.
Kablo kalitesi çok önemli.Umarım cavap olmuştur...
Hocam o iki pembe kabloları
Kablo kalitesi çok önemli.
Umarım cavap olmuştur...
HDD nin pembe kablosunu DVD-RW e
DVD-RW in pembe kablosunu HDD e taksak yani yer değiştirsek olur mu ??
arkadaşım takırtı geliyor diyosan büyük ihtimalle hardisk göçtü göçecek gibidir ki burda takırtı nasıl bir takırtıdır. Eğer pc çalışırken kasa sarsıldı yada devrildiyse büyük ihtimalle disk okuyucunun kafası diske temas ediyordur
walla hocam kasa çalışırken ne sallandı ne yere düştü ne de devrildi hiçbişey yokken oldu bu olay
Benim HDD veri okurken zaten ses çıkarıyodu
Ama şimdi o ses HDD led sönükken de çıkıyor(5 sn falan sürüyor sonrasında kendiliğinden gidiyor o ses)
Ya led de sorun var
ya da yeni hdd kablosu alcam
Bu arada HDD leri 2 haftada bir defrag yaparım
Arkadaşım hd tune programına fazla güvenme bendeki diskin yarısını badsector gösteriyordu
serviste hallettirdim badsectör değilmiş aslında diskte hiç sorun bulamadılar sağlam idi disk sesin gelme sebebide diskin içerisinde gevşeyen bir parça idi bi tornavidalık işi vardı :)
Edit;Git göster işinde uzman birine...
Hd tune dediğiniz program neye dayanarak tespit yapıyor açıklarmısınız ?
1 Tb lık yeni aldığım diski deneme amaçlı taradım o programla
2 kırmızı 8 sarı warning yazan bölüm gösterdi diski kutusundan açıp sisteme dahil edeli 1 saat geçmedi
O programa zerre kadar inancım yok...
Arkadaşım hd tune programına fazla güvenme bendeki diskin yarısını badsector gösteriyorduEvet doğru diyorsun sonuçta o da bir yazılım
serviste hallettirdim badsectör değilmiş aslında diskte hiç sorun bulamadılar sağlam idi disk sesin gelme sebebide diskin içerisinde gevşeyen bir parça idi bi tornavidalık işi vardı :)Edit;Git göster işinde uzman birine...
Hd tune dediğiniz program neye dayanarak tespit yapıyor açıklarmısınız ?
1 Tb lık yeni aldığım diski deneme amaçlı taradım o programla
2 kırmızı 8 sarı warning yazan bölüm gösterdi diski kutusundan açıp sisteme dahil edeli 1 saat geçmedi
O programa zerre kadar inancım yok...
Benim kasanın önünde 12 cmlik adi bi fan var acayip bi ugultu yapıyo
O uğultunun içinden HDD nin sesini ayırt edebiliyorum
Toplama pc aldığıma bin pişmanım zaten
Eskiden sadece ram e bakardım ben
Ram iyiyse o bilgisayar süperdi benim için
Ama işin gerceğini öğrenince mahvoldum
Casper e en büyük beddua benden