Merhaba Arkadaşlar,
Türkiye'de şu anki HD yayın formatı hangi çözünürlüktedir ? Ben 720 ve 1080 olarak iki türlü de olduğunu duymuştum.Ancak geçenlerde bir tv programında bir rtük yetkilisi, şu an olan HD yayınların % 90'ının HD ready olduğunu söyledi. Bu konuda bilgisi olan var mı ? Hangi kanalllar hangi tür HD yayın yapıyorlar. Bir de şunu merak ediyorum: Full HD bir TV de, HD ready bir yayın (mesela futbol maçı ) , HD ready bir tv dekine göre daha mı kötü görüntü verir. Düz mantığa göre düşünüyorum. HD ready de 720 pixel vardır malum.Ful HD ise 1080 pixel. Bu durumda, HD ready yayın Full hd tv de izlenirken boşta pixel kalır mı ve bu da mesela futbol maçlarında ,kamera hareketi halinde iken çimlerin bulanma olayına etki eder mi? Tabii ki, başka faktörler de bu olaya etki eder ama, bunun etkisi de var mıdır ? Bunu şunun için soruyorum... Bütün HD futbol maçlarındaki görüntü kalitesi aynı olmuyor. Kimilerinde , çimlerin bulanması , top ,futbolcu vs etrafındaki halelenmeler daha çok olurken, kimilerinde çok daha az oluyor. Tv deki hertz ve tepkime süreleri değişmediğine göre , öyleyse bu netlik ve bulanma farkı nerden kaynaklanıyor ?