ARKADAŞLAR PALİT HD4850 KULLANIYORUM SİSTEM BOSTA 35 DERECE OYUNLARDA ISE 40 LARDA COK IYI SOGUTUYOR KART RESMEN ISINMIYOR..AMA FANI AŞIRI SES YAPIYOR FANSIZ BAKIR SOGUTMALAR ALMAYI DUSUNUYORUM AMA KIYAMIYORUM KART RESMEN ISINMIYOR NE YAPMALIYIM
HD4850
Aşırı ses yapıyorsa bakır soğutmalar evet olabilir.
Benim kasanın yan kapağı açık ve Sapphire'in hd4850 çift slot dedikleri refarans olmayan modelini kullanıyorum herneyse =) 45'C nin altına inmiyo boşta. Oyunlarda ise 60'C lere kadar çıkıyor keşke bende palit alsaydım. Neler yapabilirim ısıyı düşürmek için? (Bakır soğutma kullansam?)
arasadAşırı ses yapıyorsa bakır soğutmalar evet olabilir.45-60 derece de çalışması gayet normal :=) dert edilecek birşey yok
Benim kasanın yan kapağı açık ve Sapphire'in hd4850 çift slot dedikleri refarans olmayan modelini kullanıyorum herneyse =) 45'C nin altına inmiyo boşta. Oyunlarda ise 60'C lere kadar çıkıyor keşke bende palit alsaydım. Neler yapabilirim ısıyı düşürmek için? (Bakır soğutma kullansam?)
fan hızını ayarlama programı ıle fan hızını belki düşürebilirim nedersiniz?
elimle fanı yavaslattığımda sıcaklık artmaya baslıyor...
70'C ye çıktığıda oldu ama kasanın yan kapağını açınca sıcaklık baya bi düştü. Kasa o kadar ufakki zor sığdırdım zaten ramlerle 0,5 cm var arasında..
Sanırım ''ı3urak'' PALİT HD4850 nin satandart versiyonunu kullanmıyorsunuz? Oyunda 40'C lerde olduğu için merak ettim.
GTA4 oynadıgım zaman masaustune dondugumde sıcaklıgı 46 47 lerde goruyorum yani 50 yi bulmuyor...çok güzel sogutuyor ama cokda ses yapıyor gece oturamıyorum resmen pc basında
bende palit x1550 var fan konusunda aynı sıkıntıyı yaşıyordum traktör gibi ses çıkarıyordu. fanı makine yağı ile yağladım ses kesildi tavsiye ederim. aşırı olmamak kaydı ile yağla....
arkadaslar bunun fanını ıgne gıbı bısı koysam ortasına donmemesı ıcın kablosunuda ceksem sessız fan alsam bakırın ustune monte etsem olurmu nasıl tutturabılırım
ı3urakarkadaslar bunun fanını ıgne gıbı bısı koysam ortasına donmemesı ıcın...Böyle bişey yapma sakın =D Fanı değiştir =)
fanın kablosunu cekıp ustune fan monta etsem dedım ?
fanı komple çıkarsan çıkıyodu onlar galiba bilmiyorum başka biri yardım etsin bu konuda =)
arasadfanı komple çıkarsan çıkıyodu onlar galiba bilmiyorum başka biri yardım etsin bu konuda =)TABİKİ CIKIYOR ONU SOKMEDE NE VARKI
Tamam böyle bişey al o zaman çıkarıp macun sürüp takarsın bende almayı düşünüyorum..
kardeş zalman ın fanları var onlara göz atabilirsiniz.
ya arkadaslar bende
sapphire 4850 vardı sıcalık en fazla 50 oluyordu yük altın da ve o kadar da ses cıkmıyordu nasıl bu kadar ısınıyor sizinkiler anlamadım
Rivatuner ve benzeri programlar fan hızını %50 gibi düşük devirlere ayarlayabilirsiniz.
cenk50ya arkadaslar bendepower dan olabilir kardes o benım pc de fell 550 w power ıvardı gercek 550 w deil tabi biliyorsunuz...sonra enermax ın 625 w 82 verimlilik moduler power ı nı aldım ekran kartı bosta 35 di sımdı oldu 40 ..... gercek performansı ortaya cıktı kartın hele bide oyunlarda 40 ı gecmıyodu sımdı ıse 60 dan asagı ınmıyor.....
sapphire 4850 vardı sıcalık en fazla 50 oluyordu yük altın da ve o kadar da ses cıkmıyordu nasıl bu kadar ısınıyor sizinkiler anlamadı