arkadaşlar acaba aradaki farka değer mi aralarında 200 tl fark var hd5870 alacam acaba hd5850 mi alsam
aralarında 200 tl fark var boşa gitmesin 200 tl değerse 5870 alacam
birde hd 5870 oyunlarda nasıl
hd5870 mi yoksa 5850 mi
1,5 ay bekle o zaman daha ucuza alırsın
ne kadar düşebilirki eğer düşerse iyi olur
peki ne kadar düşer ki eğer 5970 de düşerse bence 5970 alayım en fazla ne kadara düşer
5970 nasıl bir kart fazla ses çıkarıyor diyorlar
fazla mı ses çıkarıyor ? :D buna gülerim işte.. 5970 tabiiki güzel bi kart hatta çok süper ötesi bi kart(bence en iyi ekran kartı ki bunu ekran kartı testleri(benchmark'lardan rahatca görebilirsin) kanıtlıyor. Ne kadar düşer diye sorarsan kesin bir bilgi yok tabiiki ama 500 $ civarı olur sanırım. Şu an 5870, 400 $ civarı ve 5970 de 630 $ civarı.. Benim tahminime göre 2 ay sonra filan ikisinde de yaklaşık 50-100 $ arası bir düşme olur.. Daha fazla olcağını sanmıyorum..
eğer 5970 800-900 civarı olursa onu alırım yoksa diğerini alırım 5870 ile crysis2 full ayarlarda oynayabilirmiyim
" 1920*1200 çözünürlükte 8x AA + Vysnc + Maximum ayarlar " böyle bir ayarlamada bile 30-70 fps alabiliyosun bu kartlarla kardeş.. Tabiiki bu performans monitorünün inç'ine göre değişir ki benim yazdığım 1920*1200 çözünürlüğü de en az 22"-25" monitorlerde var zaten.. Almadan önce test etmek istiyosan youtube sitesi senin için çok faydalı olur (ben de 5870 alcam 1-2 ay sonra, youtube'da "crysis warhead maximum settings on HD 5870" gibi aratmalar yaparsan çok güzel videolar bulcaksın emin ol.. +Oradaki videolar genellikle fraps gibi video kaydedicilerle kaydedilmiştir ve bu programlar oyundaki fps'yi yarıya kadar düşerebilir.. (Örnek; normalde ortalama 70 fps'dir; fakat video kaydederken 30 a kadar düşebilir..) Yani orda izleyeceğin gameplay videolardaki performansları en düşük olarak bile düşünebilirsin.. x) hatta ben sana çok yararlı olabilecek birkaç 5870 ile gameplay videoları linki vereyim ;
http://www.youtube.com/watch?v=XWwGkz_Zx5A ; örneğin bu videoda Nvidia'nın en iyi kartı gtx 295 ve ATI'nin en iyi 2. kartı olan HD 5870 karşılaştırılmış. Sonucu tahmin etmek çok kolay :D ; 5870 kazanır.. x) (hem çok daha düşük enerji tüketir ve daha fazla performans verir..)
http://www.youtube.com/watch?v=XWwGkz_Zx5A
Not: Videoları en az 480p kalitesinde izlemelisin;değilse kaliteyi anlayacağını sanmıyorum.
bence bende en iyisi 5870 alayım diğeri baya bir pahalı birde fazla heralde düşmez
Ben de oyun pc si alacağım.5870 veya 5850 düşünüyordum.Fakar 1 aya kadar nVidia yeni kartları çıkartacak. Bu 1 ay içinde ATI fiyatları düşürebilir.nVidia test sonuçlarını görürüz. Bütçeye uygun nvidia çıkarsa ve performansı iyi olursa nvidia ya yönelcem.Fiyat bizi aşarsa 5870 alacaz..
masterop86 kardeş , sana tek bir sözüm olacak ; (bence) Nvidia almak bir aptallıktır. x) Nvidia sahibi olanlar alınmasın ama bu gerçekten de böyle , dost acı söyler belki de :D Nvidia'nın aylarsa uğraşıp çıkardığı şu en son kart bile 5870'i performans bakımından %5 geçmiştir.. Bu kadar uğraşıp da %5 geçiyorsa.. :D Ben de buna gülerim ama değil mi ? Bu arada Nvidia yeni kartlar çıkarak da ATI çıkarmayacak mı ? x) Belki de yaz aylarında ATI'den 6000 serisi bir kart göreceğiz , olamaz mı yani ? x) ki ATI firmasının ne kadar hırslı çalıştığını görüyorum ve takip ediyorum.
masterop86 kardeş , sana tek bir sözüm olacak ; (bence) Nvidia almak bir aptallıktır. x) Nvidia sahibi olanlar alınmasın ama bu gerçekten de böyle , dost acı söyler belki de :D Nvidia'nın aylarsa uğraşıp çıkardığı şu en son kart bile 5870'i performans bakımından %5 geçmiştir.. Bu kadar uğraşıp da %5 geçiyorsa.. :D Ben de buna gülerim ama değil mi ? Bu arada Nvidia yeni kartlar çıkarak da ATI çıkarmayacak mı ? x) Belki de yaz aylarında ATI'den 6000 serisi bir kart göreceğiz , olamaz mı yani ? x) ki ATI firmasının ne kadar hırslı çalıştığını görüyorum ve takip ediyorum.eğer nvidia kart kullanan birisi bu yazıyı görürse , o kartı kullanmakdan vazgeçmez , daha açıklayıcı bişey söyle bize nvidia almıyalım. sadece atide 6000 çıkartır diye , kimse kullandıgı nvidia kartı çöpe atıp , atiye geçmez ,
Arkadaş Crysis 2 derken 2. oyunu kastetmiş Warhead değil. Ama tabiki onuda full ayarda açarsın 5970 ile.Ama 8xaa yapamayabilirsin 4x ya da 2x sanırım.Ama crysis 2 gibi bi oyunda açtığına bile şükrettiricek bi sistem gereksinimi de gelebilir. :D Birde Nvidia'da direct x 11 yok en azından şu anda,atiye göre kalitesiz modellerinin fiyatları daha yüksek,son çıkardığı kartlar için nvidia şu kadar uğraştı bu kadar uğraştı dendi ama dediği gibi 5870i bile ancak %5 ile geçebilmiş. 5970 gibi bi kart karşısında şansı yok. Bunlardan sonra bence nvidia almak mantıksız. Ama derseniz ki bende para bol bi yerlere atmak istiyorum markası nVidia olsun oyun açılırken yazısı çıksın,alın nvidia güle güle kullanın derim. Benim hiçbir firmayla alakam,reklamını yapmak gibi bi işim,amacım yok sadece bilgi vermek ve Muratın dediklerini pekiştirmek için yazdım ayrıca 6000 serisi fiyat olarak yüksek olur diye düşünüyorum.Bazen amd ve ati önyargısından kurtulup yeniliklere açık olmanız gerek. Eskiden nVidia piyasaya daha hakimdi diye herkesde bi nVidia en iyidir düşüncesi hakim.
Son olarak bence 5870 al 5970 e hiç bulaşma derim ;). Zaten düşse düşse 1200 den 1000 e düşer ne kadar düşebilir ki 2 ayda ?
Anakartın CrossFire destekliyorsa 5850 al iki, üç ay sonra bir tane daha alırsın birazda OC ile 5970 e yaklaşan bir performans alabilirsin. Bu sürede hem fiyatlar oturur hemde biraz daha birikimin olur.
masterop86 kardeş , sana tek bir sözüm olacak ; (bence) Nvidia almak bir aptallıktır. x) Nvidia sahibi olanlar alınmasın ama bu gerçekten de böyle , dost acı söyler belki de :D Nvidia'nın aylarsa uğraşıp çıkardığı şu en son kart bile 5870'i performans bakımından %5 geçmiştir.. Bu kadar uğraşıp da %5 geçiyorsa.. :D Ben de buna gülerim ama değil mi ? Bu arada Nvidia yeni kartlar çıkarak da ATI çıkarmayacak mı ? x) Belki de yaz aylarında ATI'den 6000 serisi bir kart göreceğiz , olamaz mı yani ? x) ki ATI firmasının ne kadar hırslı çalıştığını görüyorum ve takip ediyorum.Ben kesin olarak nVidia alacam demiyorum. Şu an karar veremem.1 ay geçsin.Fiyatlar tam olarak belli olsun. Test sonuçlarını görelim..Ayrıca nVidia nın en iyi kartı 5870 den %5 iyi olduğu haberi bana inandırıcı gelmedi.Çünkü nVidia nın şu anki en son modeli olan Gtx295 çoğu yerde 5870 i geçiyor.Fermi lerin %5 iyi olacağına bu yüzden hiç inanmıyorum. Yani 1 ay sonra o zamanın şartlarına göre alacağız bir şeyler.
Gtx295 çok garip bi seri gibi geldi bana oyunlarda 5870 le fps kıyaslamalarına baktığımda gördüğüm sonuç garipti çünkü kimi oyunda 295 daha iyiyken kimisinde 5870 daha iyi. Kimisinde 8xaa da 5870 geriye düşerken kimisinde en üst sıralarda. Ama bunların yanında 5870in dx11 desteği gözardı edilemez tabikide. Tüm bunların yanında 5870 295 ten daha ucuz. Ama benim 295 alıcak param olsa 5970 alırım direk. :)
bazı arkadaşlar yanlış anlamış.. x) Tabiiki Nvidia kullanıcısı olan biri bu yorumları gördükten sonra ATI'ye geçmez. Ben sadece sana ATI'nın başarılarını ve Nvidia'nın başarısızlıklarını söylüyorum. Bazıları diyo ki ; "eskiden" Nvidia daha iyiydi.. Farkettiniz mi bilmem ama bunları söyleyenler hep seneler öncesini konuşurlar, bırakın şu eskileri yahu; kendinize gelin.. adamlar hala directx10'dalar--> buna karşılık bir de ati'ye bakınız. eğer hala katılmıyorsanız Nvidia hakkında söylediğim şeylere; söyliceğim tek şey şu ki : açın youtube'u ve arama bölümüne şunları yazın (veya benzerlerini) : "5870 vs gtx 295" - "5970 vs gtx 295" benchmarkları izleyin ve görün derim dostlar.. =)
5870 vs gtx295 gibi şeyler bazen işe yaramıyor çükü gta IV gibi bazı anlaşmalı oyunların nVidia'da daha iyi performans verdiği açık. nVidia'nında tek düzgün yanının oyun firmalarıyla çok içli dışlı olması bence. Ama yinede ATI ekran kartları daha başarılı diye düşünüyorum. Yeniliklere açık olan kesime yenilikleri sunan bi firma bence.
Gtx295 çok garip bi seri gibi geldi bana oyunlarda 5870 le fps kıyaslamalarına baktığımda gördüğüm sonuç garipti çünkü kimi oyunda 295 daha iyiyken kimisinde 5870 daha iyi. Kimisinde 8xaa da 5870 geriye düşerken kimisinde en üst sıralarda. Ama bunların yanında 5870in dx11 desteği gözardı edilemez tabikide. Tüm bunların yanında 5870 295 ten daha ucuz. Ama benim 295 alıcak param olsa 5970 alırım direk. :)Katılıyorum :) Daha biraz önce "HD 5970 Vs. GTX 295 Co-Op" adlı bir video izledim. Videoda, 5970 ; ortalama 60 fps'lerde gezinirken GTX 295 'in en fazla çıktığı fps 48'di..
Bunun bir farklısı olan "5870 Vs. Gtx 295" videosunda da sonuç farklı değildi. 5870, Gtx 295'ten ortalama fps olarak 13 fps fazla idi ve kazanan da o oldu..
Bu arada beckahma arkadaşımız önceki yorumunda gtx 295'in "bazı oyunlarda" 5870'i geçebildiğini söylemiş. Bunun tek nedeni vardır o da şu ; YAZILIM . Yani bu da şu demek oluyo ki ; o kadar parayı verip, oyunun yapımcıyla anlaşıp " benim kartım daha fazla performans gösterecek" dersen :D tabii ki de geçersin. Zaten o oyunlara bakınca nedense Nvidia'nın imzasını görüyorum :O ooo çok şaşırdım şimdi, neden acaba? :D