HDD Bad Sector

Erşah
04-09-2011, 10:35   |  #1  
Erşah avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj

Arkadaşlar bir iki gündür Wester Digital marka 640 GB 'lık bir harddisk'im (2 senelik) açılırken sistem tutarlılık gözden geçirmesi diye tarama yapıyor.Tarama sonucu hiç bir şey olduğuda yok.Hardisk'i (D:) olarak kullanıyorum.Bütün veriler içinde ama hepsini kurtardım.HDD tune programıyla tarama yaptım . 15-20 tane kırmızı nokta çıktı.Sorum şu: Ben bu harddiski normal olarak kullanabilir miyim ? Yoksa harddisk'im gümlemeye başlamış mı ? Eğer bu bad sector'ü düzenlemeye yarayan bir şey varsa bunu nasıl yapabilirim ? Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürlerimi sunarım...   Bu arada sistemim profilimde yazılı.Bu konuyla ilgili her türlü sorularınızı cevaplayabilirim.

bosluk
04-09-2011, 14:19   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj

Maalesef başlamış @Erşah. Low level ya da bazı HD sektör yazılımlarıyla kötü alanlar bir nebze ele alınabilse de sürücü çalışmaya devam ettikçe yeni yeni kötü alanlar çıkacaktır. Allahtan sürücü fiyatları son bir iki senedir olması gereken rakamlara indi. Hazır yedeklerini de almışken 1.5 ya da 2 tb'lık şöyle güzel birşey almanın zamanı gelmiş gibi ;)

Erşah
04-09-2011, 18:59   |  #3  
Erşah avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj

Eyvallah kardeşim. Göz kırpma