Merhabalar arkadaşlar,
Bir süre önce 160 GB Samsung harddisk'imin yanına 250 GB Samsung harddisk satın aldım. Çözemediğim bir sorun üzerine (harddiski bios görüyor fakat windows görmüyordu) garantiye gönderdim. Sorun çözülmemiş olacak ki yeni bir harddisk verdiler. Bilgisayara taktım, formatladım ve sorunsuzca kullanmaya başladım. 3 Parçaya böldüm ~yaklaşık olarak (100+100+38) hiçbir problem çıkmadı. Yalnız partition magic programında Eski (160 GB) harddisk'im BAD (Sarı renkli) görünüyordu. Windows 160 lık'a kurulu oldugu için önemsemedim.
Bilgisayarımı uzun süre açık tutarım (çoğu zaman günlerce). Dışarı çıkarken bilgisayarı kapattım döndüğümde tekrar açtım fakat bilgisayar açılmadı. En başta aygıtları tararken (işlemci, RAM, Harddisk kontrolu yaparken ) 160 GB lık harddiski tanıyor fakat 250 GB lık Harddiski görmüyor. Görmemesini geçtim bilgisayar Detecting IDE DEVICES... yazısında takılıp kalıyor.
Bu ikinci sorunlu hdd olduğu için anakarttan olabileceğini düşündüm ve bios update yaptım fakat sonuç aynı. Yardımlarınızı bekliyorum...