HDD Bilgisayar Açılışını Engelliyor.

bushi
12-03-2007, 04:08   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Merhabalar arkadaşlar,

Bir süre önce 160 GB Samsung harddisk'imin yanına 250 GB Samsung harddisk satın aldım. Çözemediğim bir sorun üzerine (harddiski bios görüyor fakat windows görmüyordu) garantiye gönderdim. Sorun çözülmemiş olacak ki yeni bir harddisk verdiler. Bilgisayara taktım, formatladım ve sorunsuzca kullanmaya başladım. 3 Parçaya böldüm ~yaklaşık olarak (100+100+38) hiçbir problem çıkmadı. Yalnız partition magic programında Eski (160 GB) harddisk'im BAD (Sarı renkli) görünüyordu. Windows 160 lık'a kurulu oldugu için önemsemedim.
Bilgisayarımı uzun süre açık tutarım (çoğu zaman günlerce). Dışarı çıkarken bilgisayarı kapattım döndüğümde tekrar açtım fakat bilgisayar açılmadı. En başta aygıtları tararken (işlemci, RAM, Harddisk kontrolu yaparken ) 160 GB lık harddiski tanıyor fakat 250 GB lık Harddiski görmüyor. Görmemesini geçtim bilgisayar Detecting IDE DEVICES... yazısında takılıp kalıyor.
Bu ikinci sorunlu hdd olduğu için anakarttan olabileceğini düşündüm ve bios update yaptım fakat sonuç aynı. Yardımlarınızı bekliyorum...

root1907
12-03-2007, 11:30   |  #2  
root1907 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
231 mesaj

250 gb disk bilgisayara tek taktığında açılıyorsa eğer bilgisayarı açınca anakart driver birdaha tanıtmayı dene birde eğer varsa elinde ID kablosunuda değiştir ve bir dene bakalım büyük ihtimalle düzelmesi lazım.kolay gelsin.

bushi
12-03-2007, 16:38   |  #3  
OP Taze Üye
8 mesaj

250GB'lık Hdd'yi tek başına taktığım zaman da durum aynı. Detecting ide Devices yazısında donup kalıyor.Şu an çalışır durumda olan Harddisk'in kablosunu da kullansam, farklı slotları da denesem değişen birşey olmadı.

Windows 160GB'lık Harddisk'te yüklü. Harddisklerin ikisi de SATA2. BAD uyarısının MBR hatasından dolayı oldugunu bilmiyordum. Şimdi Windows Cd si ile başlatıp Onar Konsolundan. MBR'yi düzeltirim, yalnız daha önce hiç denemedim acaba MBR düzeltirken içerdeki bilgilere herhangi birşey olur mu? Harddiski Partition Magic'in kendisi ile bölmüştüm ilke defa başıma geldi. Ama sanırım şimdi nedenini anladım.Biraz önce makinaya Partition Magic'i kurdum(Bi süre önce format atmıştım)
programı açmaya çalıştığımda
init failed: ERROR 117
Partition's drive letter cannot be identified yazısı ile karşılaştım. Bunun nedeni de geçenlerde (Yine partition magic kullanarak) sürücü harflerini değiştirmiştim.

Bu arada Bilgisayar konfigürasyonu :
AMD 64 3200+
Gigabyte K8N-Pro-Sli N-Force4
1024 Kingston RAM
Gigabyte 128 MB 6600 GT
Samsung DVD-writer
300W PS

bushi
13-03-2007, 16:41   |  #4  
OP Taze Üye
8 mesaj

İlgin için teşekkür ederim. Harddisk'i çalıştırmayı başardım. Başka bir makinada biraz uğraştıktan diski gördü. Ardından  benim makinada da çalışmaya başladı. Tam olarak sorun neydi halen anlayabilmiş değilim.
Biraz MBR hatasını düzeltmeye niyetlendim fakat CD'den boot edip, onar konsolundam fixmbr dediğim zaman. Bu işlem sonucunda bir daha sürücüye erişilemeyebileceği gibi bir uyarı aldım. Altında da eğer şu an sürücüye ulaşabiliyorsanız bu işlemi gerçekleştirmeyiniz. Yazısı vardı. Bende daha sonraya erteledim (En azından tüm verileri yedekleyip,250'liğin bir daha aynı soruna yol açmayacağını garantiliyene kadar.) Sence verileri yedekler yedeklemez fixmbr yapmalı mıyım ? Yoksa windows'un da dediği gibi sürücüye erişebildiğim sürece Es mi geçmeliyim?
Tekrar teşekkürler.