Hdd bölme yardım edebilirmisiniz??

elrohiremre
22-12-2009, 21:12   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
269 mesaj

Benim netbookda şuıan 4 bölüm var 1 hdd de  
1-)windows c
2-)windows 100mb ayrılmış bölüm
3-)47mb (herhalde actication yaparken kullandığı bölüm çünkü keyli windows değil benimkide)
4-)windows xp kurtarma bölümü (sistem win7 xp değil ama kurtarma bölümünü silmiyorum ne olur ne olmaz diye)
Şimdi ben hem ubuntu hemde win 7 yle beraber çalışmak istiyorum bununiçin bilgisayarım-->yönet-->disk yönetiminden 140 gb lik alanı 15gb küçülttüm bunun sonucunda ayrılmamış alan çıktı 15gb bunu yeni basitbölüm yap dediğimde şöyle bir hatayla karşılaşıyorum
"Seçtiğinizişlem seçili temel diskleri dinamik disklere dönüştürür. Diskleridinamik disklere dönüştürürseniz, yüklü işletim sistemlerinidisklerdeki hiçbir birimden başlatamayacaksınız (geçerli önyükle birimidışında),
Devam Etmek istiyormusunuz??"
Teşekkürler
Bu arada netbook 1005HA Asus eee

zxsel
22-12-2009, 21:16   |  #2  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj

bence butıp  ıslerı fprmat atarken yapsan daha saglıklı olur derım onyukleme yaparken pc hdd seceneklerı cıktıgı an tum bloumlerı sılerek tek  bolum yapıp ıstedın kadar bolderım sonrada bunlar programlada olur ısletım sıstemı yuklu ıken bunuda goolgeye hdd bolme programı gıb seyler yaz bulursun

elrohiremre
22-12-2009, 21:22   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
269 mesaj

Ya ben programı bulurum o sorun değilde hddyi küçülttükten sonra win 7 ye birşey olmaması lazım

ErKaN-23
22-12-2009, 21:26   |  #4  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
931 mesaj

sakın dinamik diske dönüştüreyim deme bütün bilgilerini kaybedersin ve bir daha sistemini açamzsın ve format atamazsın çünkü format sırasında disklerini görmez bayağı sıkıntılı bir durum tek çare cd den başlayan format programları ile level format oda bayağı bir zamanını alır

elrohiremre
22-12-2009, 21:30   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
269 mesaj

Neyse artık bigün full format atarsam hddyi bölerim o zaman
Teşekkürler
bu arada easypeasy kurcaktım zaten usbdende çalışıyor full özellikler olmasada :D