slm arkadaşlar bende 500 gb hdd var c=29 gb,d=146 gb,e= 146 gb,f=143 gb benim c bana az geliyor diğer bölümlerden alıp c'yi büyütemezmiyim
hdd bölmek istiyorum
Format Gerek Programla Yapilabilir Lakin Cok Zarar Gorur.
eger bilgisayarın vista ise
bilgisayarıma sag tıkla yönet ordan disk yönetimi küçültmek istedigine sagtıkla birimi kücült de ileri ileri diye devam et sonra cye gel birimi genişlete tıklaa tmm dır
savliilkerslm arkadaşlar bende 500 gb hdd var c=29 gb,d=146 gb,e= 146 gb,f=143 gb benim c bana az geliyor diğer bölümlerden alıp c'yi büyütemezmiyimBunun için öncelikle D diskinizi silmelisiniz. Disk yönetiminden D diskinizi silip ham alana dönüştürün devamına C diskii sağ tıkayıp birimi genişlet seçeneği ile istediğiniz oranda genişletin.İşlem bitince geriye kalan alanı sağ tıklayp biçimlendir seçeneği ile D diskini yeniden oluşturun.
d yi küçültüm ama c ye gelince genişlet bölümü aktif değil neden acaba şu an 74.5 boşta ama genişlet seçeneği çıkmıyor
savliilkerd yi küçültüm ama c ye gelince genişlet bölümü aktif değil neden acaba şu an 74.5 boşta ama genişlet seçeneği çıkmıBir çubuk düşünün 1.den 30 kadar c 30 dan 176 ya kadar d . Siz d yi bölmek istediğinizde doğal olarak baştaki veri olan kısım yerine sontaki boş kısımdan bölme yapılıyor oysa sizin c yi büyütebilmeniz için 30 dan sonraki kısmın boş olması gerekir. Kısacası D yi silmediğiniz sürece C yi genişltemezsiniz. Bu nedenlede öncelikle d deki verileri f ye taşıyın sonrasında d yi silip c yi genişletin. Geriye kalan alanda d yi yeniden oluşturabilirsiniz.
benim e 146 gb bunun içi boş bunu silip c ye ilave edemezmyim
savliilkerbenim e 146 gb bunun içi boş bunu silip c ye ilaveNe yazıkki sadece D kısmını C ye ekleyebilirsiniz.
d kısmıda olur farketmez benim için yeterkii genişlesin şu c yaa 29 gb hiçbir işe yaramıyoo napabilirim genişletmek için c yi
format atman gerek format atarken secılı alanı sılmek ıcın d ve l ye basın gıbı bır mavı ekran gorecen ordan c d gıbı harddısk dılımlerını n hepsını sıl secılı alanolsuturmak ıcın c ye basın derken lımıtın atıyorum 70000mb yap yanı 70 g b gıbı gerısıne de kalan lımıtlere enterıle gec d kendınden olusur zaten ..olaybu...kadar
tabiki yapabilir. arkadaşlar yukarda bahsetmişler. ama bunun için oldukça professsionel bir proğram gerekiyor. paragon partition manager. belki 3. nesil bir yazılıma ihtiyaç duymadan yapabilirsiniz ama diskinizin bölümleri oluşturulurken disk c primer, d ve diğerleri de locigal olarak bölünmemiş olması gerek.eger bu şekilde ise c yi genişletmek bir hayli zor. özellikle paragonun arayüzü oldukça basit. ama disk resize işlemi esnasında işlem biraz zaman alıyor. bu yüzden sabırlı olmak gerekiyor. mesaj atabilirsiniz.