Bir ay önce falan WD marka bir hdd aldım. İlk birkaç gün sorunsuz kullandım cihazı, geçenlerde cihazın fişini her zaman kullandığım prize takınca kıvılcım çıktı ve şalter attı. Ben de fişi başka bir prize taktım yani kasadan gelen fişlerin olmadığı bir prize. (babam o prizde hdd'nin fişiyle kasadan gelen fişlerin kısa devre yaptığını söyledi emin olmamakla beraber)
Yeni prizde şimdilik bir sorun çıkmadı, fakat sanırım bu kıvılcım ve şalter atma olayı sonrasında hdd içindeki dosyalarımın bir kısmı bozuldu nasıl olduysa. Mesela daha önce oynattığım filmleri kontrol ettiğimde çoğunda codec eksik veya dosya hasar görmüş hatası çıkıyor. codec'in eksik olma ihtimali sıfır zaten.
Şimdi bi kaç sorum olucak yardımcı olursanız sevinirim.
Acaba gerçekten hdd fişi ile prizdeki fişlerden biri kısa devre mi yapıyor ya da onun gibi bişey? Eğer böyle bir sorun varsa niye ilk günler olmadı?
Yeni kullandığım prizde diğer prizdeki gibi ilk günler sorun yok ama ya yine böyle bir sorun yaşanırsa bu prizde de. Yani sorun hdd'nin fişinde mi?
Bu gibi kıvılcım, şalter atma olaylarında hdd içindeki dosyalar zarar görür mü? Zira dosyaların hasar görmesinin başka bir açıklaması olamaz çünkü hem alet yeni hem aletin yerini hiç değiştirmedim, düşme çarpma vs gibi şeyler olmadı yani.
Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.
HDD Fişini Prize Takınca Şalter Atıyor!!
Tabiki Olabilir çünkü Eğer HDD'ye Yüksek Voltaj Giderse Daha Hızlı Dönüp Kafanında Daha Fazla Yazma Gibi Bir Reflex'i Olabilir ... Yan bu Sorun Çok Normal gibi Gözüküyor ama Farklı Bir Kasada Denerseniz Ve Orada O Dosya, verileri açarsa Sorun Sizin ana Makine'nizde olabilir ...
Farklı kasalarda denedim, aynı hatayı veriyor. Veri kaybı sebebi belli o zaman senin de dediğin gibi fakat diğer sorularıma da cevap gelirse sevinirim özellikle elektrikten anlayan üyeler de yardımcı olursa iyi olur.
Ya evin hattında gerilim farkları var yada hdd adaptöründeki trafoda sorun var.Mümkünse sizin evin muhitinde olmayan çok farklı prizlerdede deneyin.Tabi önce dosyaların yedeğini alın.Eğer dediğim başka bir prizdede sorun varsa bir elektrikçiye gidin ve hdd ye giren uçtaki akımı ve gerilim ölçmesini isteyin.Eğer değerler adaptörün üzerinde yazan ile aynı ise adaptörün için açın orada bobine giren ve çıkan iki uç göreceksiniz.Uçların temas etmediğinden emin olun.Eğer temas ediyorsa prize takılı değilken biribirinden uzaklaştırın ve üzerlerine çok ince bir katman halinde sıcak slikon dökün.Bu adaptör açma işini yapamam diyorsanız elektrikçiden bobini kontrol etmesini isteyin.Kolay gelsin.
teşekkür ederim dediklerini yapıcam fakat ürünü hepsiburada.com'dan almıştım, eğer sorun başka prizde de olursa garantisi falan var mıdır bu ürünün, nasıl servise falan yollabilirim ayrıca internetten aldığım bir ürünü.
teşekkür ederim dediklerini yapıcam fakat ürünü hepsiburada.com'dan almıştım, eğer sorun başka prizde de olursa garantisi falan var mıdır bu ürünün, nasıl servise falan yollabilirim ayrıca internetten aldığım bir ürünü.
Eğer WD nin servisine ulaşamazsanız hepsiburada.com ile görüşün onlar yollasın.
Henüz başka bir prizde bu sorun olmadı ama dediğim gibi ürünü aldıktan sonra sürekli kullandığım prizde bu sorun 1 ay sonra falan ortaya çıktı. Öncelikle prizde bir sorun varsa neden 1 ay boyunca bu sorun olmadı? HDD'nin adaptöründe bu sorun varsa niye bu kadar süre sorunsuz çalıştı?